Direcția de Asistență Socială Brașov administrează 44 de locuințe sociale, în imobilul situat pe str. Zizinului, nr. 144, din Brașov. Aceste locuințe au fost repartizate în anul 2014 pentru o perioadă determinată de 5 ani. Scopul lor este de a ajuta familiile aflate într-o situație gravă din punct de vedere social să se reintegreze social. După expirarea celor 5 ani, contractele au fost prelungite succesiv prin acte adiționale până la data de 1 martie 2021

Conform criteriilor stabilite de Consiliul Local situația materială a 17 familii din blocul de locuințe sociale s-a îmbunătățit. De când au primit acele locuințe sociale le-au crescut veniturile sau copiii au împlinit 18 ani. Sunt situații cu venituri de peste 3.000 de lei/per membru de familie, 2.300 lei/membru de familie.

Acum există și situații mult mai grave decât a celor care au avut contract de închiriere până în decembrie 2019. Astfel oamenii trebuie să părăsească locuințele sociale, încât acestea să fie date familiilor care au o situație mult mai gravă.

Referitor la  felul în care pot fi ajutate familiile aflate într-o situație gravă Flavia Boghiu a declarat:

„Una dintre problemele sociale majore ale municipiului Brașov este lipsa de locuințe sociale. Avem în acest moment la nivelul municipiului doar 44 de locuințe (n.r. iar numărul mediu de solicitări, pe an, este de 140) pe care le putem pune la dispoziția celor care au nevoie. De aceea, luni, 18 ianuarie, am lansat în dezbatere publică regulamentul prin care vom sprijini, integral sau parțial, plata chiriei pentru anumite categorii de persoane defavorizate. Prin această măsură venim în sprijinul tinerilor care au ieșit din casele de copii, în sprijinul celor care aparțin unor categorii marginalizate sau aflate în risc de excluziune socială, precum și în sprijinul femeilor care au ieșit din relații abuzive sau au suferit de violență domestică. Acest proiect este o parte din strategia de dezvoltare a serviciilor sociale pe termen lung. Tocmai de aceea, una dintre primele măsuri este rezolvarea situației locative pentru cei care altfel nu ar putea să lucreze sau să încerce să fie reintegrați în societate. În acest sens, regulamentul prevede ca una dintre obligațiile beneficiarilor să fie inclusiv aceea de a-și căuta loc de muncă, de a se califica sau de a întreprinde toate măsurile necesare pentru a ieși din starea de dependență.”

Pentru modificarea sau completarea regulamentului se mai pot face propuneri până în data de 29 ianuarie.