Este vorba despre Poiana Narciselor din comuna Şercaia,  județul Brașov. Filarmonica Brașov va susține un concert, iar cu această ocazie se va atrage atenția cât de importantă este protejarea acestui loc.

„Avem în jurul nostru foarte multe locuri minunate, pe care ar trebui să le preţuim şi să le protejăm pentru a ne asigura că şi generaţiile viitoare se vor bucura de ele. Poiana Narciselor este unul din acele locuri.

De aceea, dorim să le oferim vizitatorilor poienii o experienţă deosebită, pentru a-i încuraja să ia cu ei amintiri plăcute, nu flori. Mai mult, eu cred că Filarmonica Braşov este o parte activă a comunităţii braşovene şi din acest motiv vrem să fim implicaţi în diverse cauze comunitare” , au menționat oficialii Filarmonicii Brașov, informează Agerpres.

Brașov. Concert în Poiana Narciselor. Nu ai voie să le atingi

Sloganul evenimentului este ” Ia cu Tine doar Muzica, Lasă Narcisele în Poiană” şi va include un recital al 4Tune Quartet compus din Roxana Barsan (vioara I), Corina Tofănel (vioara a II-a), Simona Gurău (violă) şi Alexandra Enache (violoncel), cunoscut pentru interpretarea clasică a unor piese din repertoriul pop-rock din anii ’60 şi până astăzi, transmit organizatorii.

De ce e fascinantă Poiana Narciselor

Poiana Narciselor atrage mii de turiști, se întinde pe o suprafață de 400 de hectare, însă, oamenii, orbiți de frumusețea florilor, le rup, afectând plantația. Este cea mai mare rezervație de acest gen din Europa.

Cum se participă la evenimentele culturale în aer liber

Autoritățile atrag atenția că este permisă participarea la evenimente culturale în aer liber, însă, sunt valabile unele reguli pentru prevenirea infectării cu COVID. Mai exact, masca de protecție se poartă și în spații deschise aglomerate. Aceasta a fost eliminată doar în cazul spațiilor deschise neaglomerate. Autoritățile speră ca măsurile să se relaxeze și mai mut, dacă oamenii se vor vaccina anti-COVID.