Deși nu a putut face o estimare a bugetului pe care îl vor primi cluburile de sport brașovene, întrucât nu s-au conturat veniturile și cheltuielile pentru anul viitor, acesta susține că este necesar să existe un echilibru financiar între cluburile private sportive și „Corona ”, cel care aparține exclusiv de municipalitate.

Anul trecut, municipiul Brașov a alocat acestui club sportiv suma de 20 milioane de lei, iar în urma dezbaterii s-a concluzionat că nu există un impediment în împărțirea bazelor sportive de către cluburile private cu Corona ”.

Sport după modelul american

Participanții la întâlnirea on-line au venit cu propuneri inedite pentru promovarea sportului brașovean.

Aceștia susțin că pot prelua modelul american, astfel încât părinții copiilor să devină antrenori pentru copii, iar implicarea acestora poate contribui masiv atât la educația celor mici, cât și la imaginea Brașovului în țară.

La redactarea Ghidului pentru finanțarea sportului în Brașov din 2021, se vor avea în vedere jocurile sportive de echipă, sporturile individuale, sporturile de performanță.

Cine sunt cei mai buni sportivi din Brașov

De-a lungul timpului, s-au remarcat pentru performanțele lor, Cristiana Ștefan, campioană națională la patinaj artistic, Adrian Ghișoiu, vicecampion european la haltere, Rareș Dumitrescu, vicecampion olimpic la sabie.

În cadrul Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov se poate practica opt tipuri de sport: handbal, hochei, schi biatlon, patinaj artistic și patinaj viteză, polo, natație, scrimă și fotbal.

Brașovul excelează la handbal feminin, echipa evoluează în Divizia A și este un adversar de temut al handbalistelor din țară, având în portofoliu două titluri de finalistă la Cupa României.

De ce este să bine să faci sport

Autoritățile locale au început să promoveze tot mai mult practicarea sportului, fie că se face individual, fie în echipă.

Tot mai mulți dintre oficialii administrațiilor publice au realizat impactul pozitiv asupra orașului, atunci când au rezultate în acest domeniu.

„Trebuie să reușim, să atragem cât mai mulți părinți să facă sport alături de copii ”, a menționat și  Coliban la dezbaterea on-line pe tema sportului.

Pe de altă parte, specialiștii în sănătate promovează rolul pe care sportul îl are în sănătatea noastră.

După debutul pandemiei de coronavirus, tot mai mai mulți dintre aceștia au susținut că practicarea constantă a unui sport întărește sistemul imunitar.