Scena s-a desfășurat în satul Prejder, județul Brașov,  pe o stradă  mică. Reprezentanții Direcției Drumuri și Poduri au surprins momentul și l-au dat exemplu de simț civic.

Pe Facebook, purtătorul de cuvânt al instituției, Robert Elekes, se întreabă retoric: „ dacă el poate, tu ce scuză ai?!”

Brașov. A servit o lecție comozilor

După ninsorea masivă. A fost singurul care a început să deszăpezească, chiar dacă nu are picioare Niciunul dintre vecini nu i-a sărit în ajutor și nici măcar nu a ieșit să înlăture zăpada pentru el

Prin urmare, bărbatul din Prejder a servit tuturor comozilor o lecție.

Este cunoscut că, unii dintre români, cred că trebuie să vină angajații de la Primărie să deszăpezească în fața locuințelor.

Pentru acest brașovean, însă, scaunul cu rotile nu a fost o scuză. De cele mai multe ori, persoanele pe care le considerăm vulnerabile, sunt un munte de forță și de optimism.

Brașov.Ce cred românii când „ ninge ca în povești”

Periodic, autoritățile fac apel ca oamenii să deszăpească portiunile care fac legătura la locuințele lor.

Numărul celor care ajung la ortopedie, pentru că au riscat să alunece pe gheață din lene, arată că românii cred în povești.

Preferă să arate cu degetul spre autorități sau să folosească dictonul: a nins ca în povești, acum să deszăpeziți ca în basme!

Totuși, când vine vorba despre cum ar trebui să arate o țară civiliată, nu ezită să dea exemple.

De la teorie, la practică, e cale lungă.

În Brașov, oficialii Consiliului Județean susțin că nu întâmpină probeleme cu deszăpezirea. Materialele și utilajele sunt pregătite, conform contractelor.

Tot ce trebuie să facă oamenii este să delimiteze atribuțiile lor de cele ale statului. În procesul de deszăpezire au fost angrenați și persoane care primesc ajutor social, dar sunt apte de muncă.

Scuza că nu găsesc un loc de muncă nu mai e privită cu ochi buni de unii primari.