Este vorba despre „Mănuşa de Aur”, campania de curățenie din Brașov, Ţara Făgăraşului. Aceasta se va defășura pe 17 aprilie.

Sunt așteptați voluntari  pentru conștinetizarea importanței mediului.

Deși Brașovul este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, este plin de gunoaie.

Brașov. Doi artiști pun primarii la treabă

Centrul pentru Promovarea Turismului din Brașov speră ca prin notorietatea celor doi artiști, Pavel Bartoș și Lora, să atragă cât mai multe persoane la acțiunea de ecologizare.

„La iniţiativa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului – Ţara Făgăraşului, comunităţile din zonă  sunt provocate pentru a participa la campania de curăţenie „Mănuşa de Aur”. În data de 17 aprilie, voluntari ai administraţiilor publice locale, biserici, şcoli, asociaţii şi fundaţii,  sunt provocaţi pentru a lua parte la cea mai amplă campanie de curăţenie din zonă. Acţiunea va consta în curăţarea localităţilor din zona Ţării Făgăraşului, a albiilor râurilor, a spaţiilor verzi din vecinătatea localităţilor”, transmite instituția, citată de Agerpres.

Tone de deșeuri în toată țara

„Mănuşa de Aur” este o iniţiativă care are scopul de a încuraja mai multe acţiuni de acest tip.Se dorește implicarea  populației  în problemele  generate de  deşeuri.  Organizatorii vor să schimbe comportamente.

Ministrul Mediului spune că trebuie reanalizată lista de investiții pentru gestionarea deșeurilor.

„ Este o prioritate fundamentală la care trebuie să lucrăm toţi, fără excepţie. În plus, anul 2021 trebuie să fie şi anul investiţiilor pentru sectorul de mediu, ape şi păduri. Trebuie să actualizăm şi să prioritizăm rapid lista de investiţii, iar prioritate vor avea. Bineînţeles, proiectele care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, reducerea poluării aerului, apei şi solului, managementul eficient al deşeurilor şi combaterea tăierilor ilegale de arbori”, a spus Barna Tanczos, conform Agerpres.

De ce să trebuie să fii atent la gestionarea deșeurilor

Comisia Europeană arată că mai puțin de 10% din gunoi este reciclat.  Este ars în fabrici de ciment fără dispozitive de filtrare. Acest lucru înseamn poluare excesivă, boli respiratorii, cancer, malformații genetice, spun specialiștii în sănătate.