A primit sentința de curând, dar poate fi atacă cu apel, la Curtea de Apel Brașov.

Situația femeii este tragi-comică. În urmă cu un an, firma la care lucra ia virat din eroare suma de 23 000 de euro, în loc de 1600, cât era salariul ei net.

Întrucât a refuzat să dea banii înapoi de bună voie, a fost dată în judecată.

Brașov. Două luni de închioare pentru o sumă fabuloasă în cont

Magistrații de la Judecătoria Brașov au ajuns la concluzia că și-a însușit bunul găsit.

Instanţa reţine că inculpata şi-a însuşit o sumă considerabilă de bani, sumă ce a fost virată din eroare în contul său de către societatea angajatoare. În ciuda acestui fapt, inculpata nu a înţeles să restituie suma de bani primită din eroare, ci a ales să îi folosească în interes propriu.

Cu privire la circumstanţele personale ale inculpatei, se reţine că aceasta este la primul contact cu legea penală, astfel că nu se poate reţine o perseverenţă infracţională în sarcina sa”, este motivarea primei instanțe.

Femeia a atacat deja hotărârea, iar apelul se va judeca la Curtea de Apel Brașov.

Brașov. Ce spun angajatorii

Despre acest caz, angajatorii femeii spun că sunt uluiți. Dintr-o eroare umană, femeia s-a văzut cu suma fabuloasă în cont. Nu se știe concret, dacă o mai are, iar în cazul în care se va menține sentința, aceasta va fi nevoită să o returneze integral.

În caz contrar, va fi executată silit prin toate formele. Infracțiunea de însușire a bunului găsit se pedepsește cu închisoare între de la o lună la trei luni.

Angajata avea la dispoziție 10 zile pentru a returna bani,  astfel încât să nu răspundă penal. Cu toate acestea, femeia s-a apărat în fața judecătorilor, menționând că nu răspunde de erorile contabile ale firmei.

Potrivit unui studiu unui Eurostat, unul din 5 angajați preferă să-și înșele angajatorul, pentru beneficii de scurt moment.