Consilierul Ioan Corbu a declarat că a primit o sesizare a Asociației Comunitare Bartolomeu Avantgarden, privind situația juridică a drumurilor.

„Am aflat că nu există carte tehnică, deoarece nu s-au eliberat autorizații de construire pentru aceste drumuri (…) Sunt afectați 10.000 – 12.000 de locuitori”, a precizat el.

Consilierul a întrebat dacă Departamentul de Disciplină în Construcții și viceprimarul Rusu cunosc această problemă și dacă s-au luat măsuri.

„Este o discuție pe care o am de câteva luni și eu. Am luat pas cu pas și acum trei zile am stabilit o întâlnire cu cei din Avantgarden, de la firma Maurer, astăzi, de dimineață, în jurul orei 10.00, m-am deplasat la fața locului cu aparatul de specialitate. A participat și managementul companiei, chiar și domnul Maurer și în urma discuțiilor avute, lucrurile cred eu că au fost lămurite, trebuie refăcut stratul de binder care există în prezent, mai sunt niște semne de circulație pe care tot dânșii trebuie să le monteze și probabil că în maxim o lună, dacă vremea ne permite, situația va fi remediată.

Vă asigur că în fiecare zi și în mod constant primesc sugestii de la cetățeni și acționez pentru a le rezolva (…). În maxim o lună de zile, cetățenii cartierului Avantgarden vor beneficia de ultimul strat de asfalt și de condițiile pe care și le doresc”, a răspuns viceprimarul Sebastian Rusu.

O altă problemă, tot legată de drumuri, a fost ridicată de un alt consilierul local.

Marius Potea a vorbit despre calitatea materialelor cu care sunt trasate trecerile de pietoni și spațiile dinaintea acestora.

„Peste tot în Europa, acest material este unul abraziv. Pe asfalt se aplică o vopsea absolut normală, din punctul meu de vedere, neconformă standardelor. Pe lângă faptul că sunt conducător auto, sunt și motociclist și știu extrem de multe accidente care s-au întâmplat pe aceste suprafețe, cam 5 – 7 la număr doar anul trecut, vorbesc despre motocicliști. Aceeași problemă o întâmpină și conducătorii auto, mai ales când sunt intemperii și suprafața este cu apă. Aș dori cei care se ocupă efectiv de aceste trasări să ne spună de ce nu se face nimic în acest sens”, a spus Potea.