A fost surprinsă în Brașov. Manifestanții au trecut prin fața spitalului CFR, unde sunt internați mai mulți pacienți cu Covid, dependenți de oxigen.

Cei care au ajuns în spitale, cu diverse forme de Covid și care erau sceptici privind efectele acestui virus, nu îi mai înțeleg acum pe cei care se opun măsurilor de restricție.

Brașov. Peste 300 de persoane au cerut demisia Guvernului în Piața Sfatului

Și la Brașov s-a protestat împotriva măsurilor impuse de pandemie. S-au cerut demisiile lui Arafat, Cîțu, Voiculescu și Iohannis.

Pe de altă parte, forțele de ordine au fost în alertă. Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov(IJJ) a aplicat, luni seară, 16 amenzi, pentru nerespectarea condițiilor de protest.

În toată țara, după protestele anti-mască, anti-restricții, au fost aplicate 222 de amenzi, iar 188 de persoane sunt audiate de polițiști.

Bătaie între jandarmi și manifestanți. 12 jandarmi sunt răniți

Oficialii Jandarmeriei au făcut un prim bilanț al violențelor de la proteste și au transmis că 12 jandarmi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost agresați de protestatari.

„Am avut un protest aseară în București, iar la un moment dat acest și-a pierdut caracterul pașnic. Un grup de protestatari care au pornit de la Piața Victoriei, spre Romană, Universitate și Piața Unirii s-au așezat pe carosabil. La un moment dat, trei persoane din acest grup au schimbat direcția de deplasare. În acel moment, colegii mei au încercat intervenit și au încercat să-I legitimeze. Aceștia au devenit violenți, iar o parte dintre protestatari au devenit agresivi. Aceștia au adresat injurii jandarmilor și au aruncat cu diverse obiecte”, a transmis șeful Jandarmeriei, Ionel-Cătălin Stegăroiu, citat de evz.ro

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că măsurile de restricție sunt eficiente în combaterea virusului și a oferit exemplele altor state vecine.

Pe de altă parte, Guvernul a transmis că ia în calcul alte măsuri de relaxare, după ce rata de infecție va scădea.