O fată din Brașov a fost lovită crunt de alți copii, iar acest aspecte au fost filmate și postate în mediul on-line. Copiii care au asistat la lovirile brutale nu au intervenit sub nicio formă.

Brașov. Imagini virale. Minoră, lovită crunt. Nimeni nu a intervenit

Poliția din Brașov a anunțat că a demarat o anchetă în acest caz.

„Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a declarat comisarul de poliţie Alina-Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, relatează site-ul brașovnet.ro

Cazul amintește de băiatul lovit în parcul din Hunedoara

Deși tachinările sunt normale, într-o oarecare măsură, pentru adolescenți, cazurile de violență sunt de neacceptat. Recent, cazul de agresiune fizică din Hunedoara a îngrozit toată țara. Scena a fost surprinsă de camerele de vedere, iar agresorul băiatului lovit de caldărâm a ajuns în arest.

Este un caz care a stârnit revolta întregii țări și care ar putea schimba legea în România. Se dorește ca violența împotriva minorilor să fie pedepsită cu închisoare pe viață.

„Cerem pedeapsă maximă, închisoare pe viață pentru acest (…)!”, „Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viață încă din primă instanță, întrucât fapta comisă nu are nicio scuză!”, se numără printre mesajele din cadrul petiției semnate de cetățeni.

Copiii care sunt victime ale violenței de orice gen pot imita acest tip de comportament. În prezent, statul român oferă suport psihologic gratuit, doar după înregistrarea unor tragedii.

Avocatul Poporului a cerut Ministerului Sănătății să inițieze politici publice pentru sănătatea mintală a copiilor.

sursă foto: brașovnet.ro