ISU Brașov a decis să suspende activitatea didactică la Grădinița nr.3B datorită mai multor cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice.

Conform deciziei ISU Brașov, grădinița își va muta activitatea de învățământ în online pe perioada suspendării. Altfel spus, mai bine de patruzeci de copii, din două grupe, au fost afectați.

Conform datelor prezentate de către Instituția Prefectului, la unitatea de învățământ au fost depistate două cadre medicale și o învățătoare confirmate cu COVID-19.

De la începutul școlii și până în prezent, 96 de cadre didactice din Brașov au fost depistate cu noul coronavirus. Totodată, datele Inspectoratului Județean Brașov arată că tot 96 de elevi au fost confirmați cu SARS-Cov-2. În prezent, 95 de clase și-au mutat cursurile în mediul online datorită îmbolnăvirilor.

Conform IJ Brașov, patru dintre clase sunt grupe ale Grădiniței cu program prelungit nr.1 și patru sunt grupe ale Grădiniței Disney. De asemenea, șapte grupe din Dăișoara învață pentru o perioadă de două săptămâni în online.

Activitatea didactică a fost suspendată datorită infectărilor cu COVID-19

În urma solicitărilor către Inspectoratul Județean Brașov, 414 elevi învață din fața calculatorului. Lor li se adaugă un număr de 83 de profesori care au făcut cereri similare către Inspectoratul Județean.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat cu câteva zile în urmă că examenele naționale se vor susține în format fizic. Totodată, demnitarul a mai precizat că examenele se vor ține indiferent de situația epidemiologică.

Examanele naționale se vor susține

„Cu toată responsabilitatea, nu va exista niciun elev în această țară care să nu poată susține examene naționale indiferent de situația epidemiologică.

Aceste examene naționale sunt de maximă importanță, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Va exista înțelegere și asigur orice elev că examenele naționale se vor da la datele planificate cu prezență fizică”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Orașul Brașov se află în scenariul roșu de câteva zile, iar majoritatea elevilor învață de acasă, în mediul online. Situația cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele zile în mai toată țara, iar Florin Cîțu a anunțat că, începând cu ora 22.00 este restricționată circulația pe timp de noapte.