Brașov. Duminică, 9 mai, va debuta cel de-al doilea maraton de vaccinare. Imunizarea în masă va avea loc în în Piața Sf. Ioan (în spatele Hotelului Aro), între orele 8.00 și 20.00.

Maratonul este organizat de Primăria Brașov și Direcția de Sănătate Publică Brașov. Sub numele de ,,Liber în Europa!”, evenimentul este dedicat tuturor celor care doresc să călătorească și angajaților din agențiile de turism din Brașov. Cum a fost folosit și la primul maraton, vaccinul administrat pentru imunizare este cel produs de Pfizer BioNTech.

Brașov. Începe cel de-al doilea maraton de vaccinare anti-COVID19

Odată cu începerea vaccinării în centrul mobil din Piața Sf. Ioan, Asociația Națională Agențiilor de Turism va face o informare publică legată de călătoriile pe timp de pandemie. Totodată, duminică va avea lo și un târg de turism unde agențiile de turism vor avea posibilitatea să-și prezinte ofertele de vacanțe pentru această vară.

Reamintim faptul că primul maraton de vaccinare a populației s-a desfășurat la Teatrul Sică Alexandrescu sub titlu ,,Liber la cultură!”. Maratonul a fost dedicat tuturor artiștilor ce au fost puternic afectați de restricțiile impuse de către statul român în ultimul timp.

De asemenea, evenimentul a fost dedicat și iubitorilor de cultură ce își doresc să participe, după atât de mult timp, la spectacolele din sălile de teatru și concert.

Duminică, 9 mai, în Piața Sf. Ioan, va debuta cel de-al doilea maraton dedicat vaccinării populației. Astăzi, 7 mai, România a reușit să depășească pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate. Premierul Florin Cîțu a declarat că, începând cu data de 1 august, masca nu va mai fi obligatorie.

Rata de incidență în toate județele din țară este într-o continuă scădere, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 1500 de noi cazuri de COVID-19. Numărul mare de persoane ce se vaccinează zilnic, peste 100.000, reprezintă un drum sigur spre normalitate, iar reluarea activităților precum mersul la teatru și concerte este din ce în ce mai aproape.