Indienii au înființat firme în țara noastră, iar principalul domeniile pe care le exploatează sunt IT, management, consultanță, producție, investițiile în țara noastră sunt peste un miliard de dolari.

În ceea ce privește Brașovul, indienii sunt fascinați de Castelul Bran, pe care îl văd ca pe un punct de dezvoltare a turismului și de centrele industriale, pe care le pot exploata alături de români pe viitor.

„Avem companii indiene din IT, management, producţie şi consultanţă care activează în România, precum şi firme din India care colaborează cu parteneri locali în domeniul industriei farmaceutice. Braşovul este foarte activ din punct de vedere economic, precum şi o destinaţie turistică interesantă pentru conaţionalii mei, care ar fi cu siguranţă interesaţi să viziteze un obiectiv precum Castelul Bran”, a afirmat ambasadorul Rahul Shrivastava.

Din Brașov spre Europa

Indienii țintesc spre țările europene, iar mediul de afaceri le deschide această cale.  La Brașov, parteneriatele se pot concretiza în transportul aerian, prin redeschiderea unei rute directă spre  India, dar se întrevăd și colaborări în industria de apărare și aeronautică, inclusiv IAR Ghimbav.

Oficialul Indiei la București nu ignoră nici parteneriatele culturale, academice, având în vedere că studenții din acest stat excelează la IT, matematică, inginerie.

În cadrul discuţiilor, s-a conturat ideea încheierii unui parteneriat între judeţul Braşov şi o regiune din India. Prin această metodă, pot începe primele colaborări, prin susținere reciprocă.

„Am fost onorat să-l întâlnesc pe ambasadorul Republicii India şi să aflu cât de mare este interesul oamenilor de afaceri indieni pentru ţara noastră. Până la următoarea vizită a domnului ambasador, cu ajutorul mediului economic şi universitar braşovean vom identifica domeniile concrete în care putem dezvolta relaţiile de colaborare”, a declarat  vicepreşedintele Consiliului Județean Brașov,  Todorică Şerban, imediat după vizită.

Ambasadorul Rahul Shrivastava a fost angajat al Serviciului de Relaţii Externe Indian, secretar al Ambasadei Indiei la Moscova, apoi ambasador al Indiei în Kazahstan, în Ministerul Afacerilor Externe – Divizia Euro-Asia.