Înțepați cu ace, nu cu colți, la castelul Dracula.  Pandemia i-a învățat pe români să-și promveze țara, sunt câteva dintre relatările BBC.

Totul a pornit de la programul de vaccinare anti-COVID. La Castelul Dracula a fost amenjat un centru de vaccinare împotriva acestui virus, fără programare. Accesul se face în weekend, timp de o lună, dar nu este consiționată de vizitarea castelului. Cu toate acestea, cei mai mulți abia așteaptă să îl viziteze. În această lună, intrarea este gratuită la expoziția care prezintă 52 de elemente de tortură.

Brașov. Înțepați cu ace, nu cu colți. Castelul Dracula, din nou pe harta internațională

Castelul -emblemă este folosit ca brand, pentru a încuraja populația să se vaccineze, așa cum au notat și jurnaliștii britanici.

Inițiativa aparține  Direcției de Sănătate Publică Brașov, Centrului Rezidențial Pentru Vârstnici Maria și PrefecturiiJudețului Brașov. Beneficiarii vor primi o “diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură, în cazul în care vor include și vizita la Castel, transmite CNAV.

„Vaccinare de neuitat! Acum la Castelul Bran! Dai dovadă de curaj și responsabilitate, vei fi așteptat la Bran în următorii 100 de ani”, este mesajul publicat pe pagina de facebook RO Vaccinare.

Când te poți prezenta la Castelul Bran pentru vaccinare

Intervalul de funcţionare a centrului de vaccinare este: vineri, între orele 14,00 – 20,00; sâmbătă, de la 10,00 la 20,00, şi duminică, în intervalul orar 10,00 – 18,00, au transmis organizatorii centrului de vaccinare.

Conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, începând cu data de 11 mai, ora 0.00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile legale corespunzătoare limitelor de incidenţă mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, a informat Instituţia Prefectului Brașov.

De asemenea, în stațiunea Predeal nu s-a mai înregistrat niciun caz de COVID în ultimele 48 de ore, ceea ce redă optimismul turiștilor și autorităților locale.