Cele trei fetițe din Brașov au fost spălate pe cap cu această substanță, mama și bunica lor sunt în stare gravă. Primele date ale anchetei din acest caz arată că nu a fost diluată corespunzător.
Întrucât nenorocirea a venit pe neașteptate, Primăria Ungra se va ocupa de funeraliile copiilor.
Tragedia i-a impresionat pe oameni și s-au arătat dornici să contribuie la înmormântare.
„Nu au cumpărat substanţa, nu au primit-o de nicăieri. Sunt o familie nevoiaşă, muncitoare, (…) au găsit substanţa pe undeva”, a susţinut primarul din Ungra, citat de Agerpres.
Brașov. Drama copiilor din România. Sărăcia pe care statul refuză să o vadă
România rămâne una dintre țările cu cele mai proaste condiții pentru dezvoltarea copiilor. Un raport al oragizației Salvați Copiii arată
cât de greu o duc, de fapt, copiii din România.
România are 52.233 de gospodării neracordate la reţeaua de curent electric. 28% dintre elevi și 43% dintre cadrele didactice nu dețin parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online.
Trei din cinci copii merg la culcare fără să mânânce. Nu au ce să mânânce, mai exact. România se află pe primul loc în Europa la anafabetismul funcțional și este în topul gravidelor minore.
Un astfel de raport arată, că Guvernul ar trebui să gândească măsuri sociale adecvate pentru această situația. Sărăcia duce la lipsă de informare, iar aceasta provoacă tragedii precum cea din Brașov.
Guvernul României a fost aspru criticat, după ce în primele luni ale pandemiei, părinții au fost nevoiți să asigure costul școlii on-line care, teoretic era gratuită.
Potrivit unui studiu al organizației Salvați Copiii 95 % dintre părinți au avut cheltuieli suplimentare, neprevăzute pentru școala copiilor în pandemie.
Alocațiile copiilor nu sunt o prioritate pentru Guvern anul acesta. Recent, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a anunțat că nu vor fi mărite aceste venituri deoarece nu sunt resurse necesare.
Copiii vor trebui să aștepte încă un an pentru o majorare a alocațiilor.