Medicii Dan Grigorescu și Georgiana Iorga de la Spitalul Județean de Urgență Brașov nu au mai rezistat să vadă cum pentru câteva secunde de satisfacție, oamenii rămân fără membre, surzi sau orbi.

Au postat pe rețelele de socializare ce s-a întâmplat la Brașov, epuizați după orele petrecute în sala de operație, pentru a repara ce a distrus o banală petardă.

„7 internați numai la chirurgie plastică (fără a-i mai socoti pe cei de la Oftalmologie sau pe cei care au refuzat internarea).

7 destine deviate definitiv de la traiectoria normală!

7 x minim două operații în primă instanță (fără a le mai socoti pe cele de corecție sau optimizare a funcției mâinii).

7 mâini drepte ale unor dreptaci, dintre care una va fi sigur de amputat, alta de menținut cu chiu și vai ca element anatomic de inventar, iar restul doar de reparat la nivel funcțional mediu sau mediocru în condițiile lipsei „pieselor de schimb”.

Acesta este doar la Brașov! Bilanțul „marii bubuieli” de Anul Nou 2020/2021.

Privindu-l de aproape, mă doboară nu atât oboseala celor peste 10 ore petrecute ieri și azi în sălile de operații, cât mai ales sentimentul inutilității semnalelor de alarmă pe care le-am tras și anul acesta cu toată greutatea credibilității mele profesionale”, a scris pe Facebook, medicul Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică din cadrul Spitalului de Urgență Brașov.

Dincolo de amenzi. Oamenii rămân cu handicap

Toate acțiunile polițiștilor de prevenire și de control în ceea ce privește petardele par în zadar.

Dincolo de amenzi, de dosare penale, rămân oamenii cu handicap, pentru că aleg singuri explozia.

Petardele îi afectează și pe cei care nu le folosesc, prin simplul fapt că produc un zgomot îngrozitor.

„Majoritatea ajung purtători de proteză auditivă, din cauza traumei sonore, explică medicul Georgiana Iorga din Brașov.

Amenzile pentru folosirea petardelor au ajuns și la 7500 de lei/persoană, iar Inspectoratul General al Poliției Române(IGPR) încă numără dosarele penale înregistrate în toată țara din acest motiv.