Brașov. Licitația de 2 milioane de lei pentru lucrările de modernizare sunt blocate, după ce participanții de la prima licitație au depus mai multe contestații.

În februarie 2021 a fost lansată prima licitație pentru elaborarea proiectului tehnic și a altor documentații. Valoarea totală fiind de 2,02 milioane de lei.

La această licitație s-au înscris trei firme care au depus oferte neconforme, motiv pentru care procedura a fost anulată la sfârșitul lunii aprilie. Pe 7 mai a fost lansată o nouă licitație, dar ea a fost suspendată.

Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, a precizat că procedura a fost suspendată pentru că două dintre firmele înscrise au depus contestații la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

„Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov transmis punctul de vedere către CNSC. Indiferent care va fi decizia CNSC, noi sperăm ca aceasta să fie emisă cât mai repede, astfel încât să putem relua proiectul de modernizare a DN73”, a explicat Elekes.

Brașov. Cât se vor relua lucrările la modernizarea DN73?

DRDP Brașov caută firmă care să finalizeze lucrările de modernizarea a DN 73 Pitești – Brașov.  La acest tronson se lucrează din 2014, iar proiectul nu a fost încheiat la 31 decembrie 2015, investiția fiind fazată.

Din 2017 a intrat în modernizare și sectorul din județul Brașov. În 2020 constructorul a fost concediat, iar lucrările au fost sistate. În acest moment lucrările sunt finalizate în proporție de 50 %, fiind recepţionate lucrările pe 28,85 kilometri, din cei 103 kilometri.

CNAIR estimează că termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023. Din 7 mai, de când s-a făcut a doua licitație pentru modernizarea drumului DN 73, proiectul este suspendatpentru că două firme înscrise au depus contestații la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Valoarea totală a licitației este de 2 milioane de lei, iar DRDP Brașov caută firmă care să finalizeze lucrările de modernizarea a DN 73 Pitești – Brașov.