De luni, 11 ianuarie ac, când cei mai mulți dintre brașoveni revin în activitate după vacanța de iarnă,  va intra în circulație un nou autobuz electric în Șchei.

Așa cum am promis,  am avut o ședință cu cei de la RATBV, pentru îmbunătățirea transportului public în Șchei și vom lua următoarele măsuri: autobuzele vor veni o dată la 7,5 minute , la orele de vârf.

Sâmbătă și duminică se scade timpul de așteptare de la 22,5 minute la 15 minute. Cel mai lung timp de așteptare scade de la 45 de minute  la 22,5 minute. Adăugarea unui nou autobuz electric în Șchei”, a precizat Coliban.

Planuri de digitalizare a transportului public în Brașov

Edilul Brașovului precizează că are în plan modernizarea întregului sistem de transport public în comun.

Mai exact, urmărește digitalizarea acestuia, ceea ce ar însemna o premieră națională la acest capitol.

Autoritățile sunt  în faza de studiu pentru implementarea unui sistem de ticketing(cumpărare bilete) care să integreze transportul rutier metropolitan și intra-județean.

De asemenea,  20 de autobuze electrice care vor circula pe linia 50 vor fi dotate cu un sistem modern de asistență a conducătorului auto(Advance Driver Assistance Systems – ADAS).

Acesta va arăta șoferului prin semnalele audio-video distanța față de alt autovehicul și îl va atenționa, dacă există risc de coliziune frontală.

Totodată, va transmite atenționări și pentru pietoni, bicicliști, astfel încât riscul de accidente să fie limitat la maximum.

Curse  speciale de weekend-Brașov-Zărnești

Cum Brașovul rămâne una dintre destinațiile preferate ale românilor, mai ales în weekend, Primăria Brașov introduce de luna aceasta curse de weekend pe rutele Zărnești, Vama Buzăului, Țara Făgărașului.

Întrucât vor să încurajeze circulația cu mijloacele de transport în comun, stațiile pentru acestea sunt în vizor pentru modernizare. Focusul va fi pe detalierea traseului și afișarea timpului de așteptare pentru călători.

Cei mai entuziasmați de modificările de la transportul public în comun din Brașov par tinerii, pentru că sunt mai interesați de fluidizarea traficului rutier și de mobilitatea urbană.