Comitetul pentru Situații de Urgență Brașov a anunâat că vor fi în vigoare timp de 14 zile.
Incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 4/1000 de locuitori. Prin umare, vor fi limitări de circulație.
Agenții economici vor reduce programul în timpul săptămânii(ora 20.00), și în weekend la ora 18.00.
De asemenea, sunt în vigoare celelalte măsuri specifice pandemie, purtarea obligatorie a măștii de protecție și distanțarea socială.
Brașov. Noi restricții pentru cele mai circulate zone. Câte persoane se vaccinează
Potrivit ultimelor date oficiale, în județul Brașov au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 96.599 doze vaccin Pfizer, 8.980 doze vaccin Moderna și 22.220 doze vaccin AstraZeneca.
Direcția de Sănătate Publică din Brașov susține că până la acest moment s-au vaccinat anti- COVID 19 115.777, din care 38.290 reprezintă doze rapel.
Medicii din Brașov au raportat 115 reacții adverse, dar niciuna severă.
Tot mai multe persoane refuză vaccinarea cu AstraZeneca
Deși vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca a devenit mult mai accesibilă, fiind posibilă și fără programare, tot mai mulți români refuză vaccinarea cu aceste doze.
În spațiul public, au ajuns informații cu privire la formarea trombozelor, după administrarea acestui vaccin.
„ Membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul Astra Zeneca poate merge la centre. E necesar buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate”, relatează Digi24.ro
Brașov. 20 000 de persoane așteaptă să se vaccineze anti-COVID
La acest moment, 590 de mii de persoane sunt înscrise pe listele de aşteptare. Dintre acestea, 550 de mii așteaptă pentru vaccinul Pfizer, 27 de mii pentru serul Moderna şi numai 8.600 de oameni pentru AstraZeneca.
În județul Brașov, pe lista de așteptare sunt 20 000 de persoane.
În România, peste două milioane de persoane s-au vaccinat anti-COVID. Dacă la începutul lunii aprilie, oficialii Guvernului erau optimiști și spuneau că se va ajunge la o imunizare colectivă, acum sunt sceptici.
Problemele pe care le-a întâlnit compania AstraZeneca a redus capacitatea de vaccinare a României, chiar dacă nu s-a suspendat administrarea acestor doze.