Pe lângă Blue Air și Wizz Air, o altă companie aeriană are interes de a opera zboruri de pe viitorul aeroport de la Ghimbav.

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, a precizat că pe viitor, compania aeriană Air Bucharest ar putea să înființeze curse de pe Aeroportul din Ghimbav spre destinații turistice din străinătate.

„Am avut întâlniri cu reprezentanţii ambelor companii şi am prezentat stadiul implementării proiectului nostru pe cele trei componente la care lucrăm: construirea infrastructurii aeroportuare, serviciile de navigaţie aeriană şi demersurile privind certificarea aeroportului.

În discuţiile purtate, am fost întrebaţi despre traficul pe care îl estimăm pentru anii următori şi despre aşteptările pe care le avem din punctul de vedere al operării aeroportului. Important este faptul că la nivelul conducerilor celor două companii există un interes real de a avea relaţii comerciale cu Aeroportul Braşov”, a scris preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, pe pagina sa de Facebook.

Colaborare între mai multe companii aeriene și Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Reprezentanții companiei Blue Air au precizat că au interes să trasporte mărfuri în cadrul viitorului aeroport din Brașov. În această săptămână au început procedurile pentru certificarea Aeroportului Internațional Brașov după ce a fost finalizată construcția terminalului de pasageri.

József Váradi, CEO-ul companiei Wizz Air, a declarat că deschiderea aeroportului reprezintă un plus pentru locuitorii din Transilvania.

”Vorbim și despre Brașov de mult, dar întotdeauna într-o perspectivă de doi ani. Aeroportul are în mod clar o rațiune de a fi, iar România este o piață strategică importantă. Urmărim fiecare oportunitate de zbor și conexiune și am învățat lecția: singurul punct de pornire în țările și piețele în curs de dezvoltare este dezvoltarea infrastructurii la prețuri reduse”, a spus CEO-ul, conform Magyar Nemzet.

Terminalul de la Aeroportul Brașov este finalizat

Lucrările la terminalul de pasageri din cadrul Aeroportului Internațional Brașov s-au încheiat, iar conform Consiliului Județean, firma constructoare mai are de făcut doar retușurile finale.

Firma BOG’ART SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA a mai rămas să instaleze echipamentele și sistemele necesare funcționării aeroportului. Totodată, constructorul trebuie să monteze mobilierul și să igienizeze spațiile.

Pe 17 martie 2020 au început lucrările la Terminalul Aeroportului din Brașov, iar finisajele la parter sunt într-un stadiu avansat. Au fost montate lamele tavanului, grupurile sanitare și se vor instala piesele de mobilier.