RIAL Brașov, aflată în subordinea Consiliului Local, societate care se ocupă de închirierea apartamentelor și a spațiilor comerciale din fondul de stat, are datorii uriașe. Anunțul a fost făcut de edilul Allen Coliban. El l-a acuzat pe fostul director al societății, Doru Constantin, de hoție și de minciună.

„Practic, avem o gaură de 10 milioane de lei, generată de fostul management al societății. RIAL este societatea care are în administrare aproape 1200 de apartamente și spații comerciale, iar parte din lucrări vin direct de la primărie. În aceste condiții, o astfel de gaură arată modul dezastruos, falimentar în care a fost administrată societatea, mod care mă duce cu gândul la ceea ce am spus astăzi: prostie și hoție”, a precizat Allen Coliban.

Brașov. O nouă companie de stat, în pragul falimentului. Ce spune fostul director

Replica nu a întârziat să apară din partea fostului director al RIAL Brașov. El susține că reproșurile ar viza, de fapt atribuirea unor lucrări de construcție pe care Coliban le-ar dicta în spate. RIAL Brașov realizează și construcții cu bani de la bugetul local.

„Dacă primarul a spus că la RIAL a fost prostie și hoție, eu spun că la primărie e prostie și minciună”, a declarat fostul director al Rial Brașov, pentru brașovmetropolitan.ro

Câți oameni își vor pierde locul de muncă

Coliban susține că se fac eforturi pentru ca angajații să fie cel mai puțin afectați de reducerile de la RIAL. Unii dintre angajați vor lucar cu jumătate de normă.

Referitor la viitorul societății, urmează să facem o infuzie de capital în RIAL în urma aprobării acesteia în Consiliul Local.  Apoi, o restructurare și reorganizare pe toate palierele, având în prim plan protejarea muncitorilor. Astfel, până la infuzia de capital de care aminteam, o parte din angajați vor lucra cu jumătate de normă, a explicat Allen Coliban, edilul Brașovului.

sursă foto: brașovmetropolitan.ro