Așa cum reiese și din fotografie, rastelul are un impact vizual puternic, datorită culorii intense. Astfel, cicliștii vor putea identifica parcarea imediat, de la distanță. Totodată, cadrul metalic de protecție, de forma unui autoturism, arată clar că pe locul unei mașini pot fi parcate 10 biciclete în același timp.

Cicliștii au primit ce au dorit

Se pare că implicarea cetățenilor în administrație, prin depunerea proiectelor la apelul de bugetare participativă dă roade.

Amenajarea parcărilor pentru biciclete a fost propusă de cicliști, apoi a primit finanțare de la Primăria Făgăraș.

Alte patru parcări pentru biciclete vor fi amenajate, în perioada următoare, în zone intens circulate.

În total, anul acesta, în cadrul procesului de bugetare participativă au fost declarate câștigătoare 8 proiecte din cele 31 supuse la vot. Toate se află în diverse stadii de implementare.

Primăria Făgăraș încurajează deplasările pe bicicletă, pentru o viață sănătoasă și reducerea poluării. Pentru susținerea traficului sustenabil, de curând au fost amenajate și benzi destinate cicliștilor pe partea carosabilă a străzilor recent modernizate. În majoritatea proiectelor de modernizare a infrastructurii rutiere și de mobilitate urbană, pe care le va implementa municipalitatea, sunt prevăzute piste pentru biciclete. Principalul mijloc de deplasare în Făgărașul anilor `70 era vehiculul cu două roți, însă, acesta a fost înlocuit cu autoturismul, iar numărul mașinilor este în creștere, transmit oficialii  acestei instituții, prin intermediul unui comunicat de presă.