Potrivit femeii, aceasta împreună cu o altă doamnă au fost înșelate când se aflau în incinta unui imobil situat pe raza municipiului Brașov.

Cercetările demarate de către polițiști au arătat faptul că doi bărbați au bătut la ușa celor două femei, s-au dat drept polițiști prezentând o legitimație falsă și, utilizând pretextul desfășurării procedurilor legale cu privire la o cauză penală, aceștia au realizat o serie de fotografii asupra actelor de indentitate a victimelor și au sustras sumele de bani pe care acestea le dețineau.

Infractorii, care au promis doamnelor că li se vor da înapoi banii în ziua următoare, erau îmbrăcați specific organelor de lege, având de asemenea, și tocuri în interiorul cărora au introdus obiecte specifice armelor reale de foc.

Potrivit polițiștilor, cei doi infractori din județul Prahova, în vârstă de 27 de ani, au fost ajutați de către alte două persoane de sex masculin, de 24 și 25 de ani, tot din același județ, care au asigurat perimetrul de acțiune al primilor doi bărbați, facilitând astfel comiterea infracțiunilor.

La data de 22 decembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, alături de Secțiile 1, 4, 5 Poliție Brașov, Serviciului Criminalistic Brașov, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție Ploiești, Postului de Poliție Florești, Serviciului Criminalistic Prahova și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Prahova, au decis în baza a 4 mandate, perchezițiile domiciliare la la imobilele celor patru bărbați.

Astfel, pentru continuarea cercetărilor, au fost confiscate în cadrul activităților desfășurate de către autorități, mai multe bunuri și sume de bani acre au fost folosite la comiterea infracțiunilor.

Drept urmare, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind plasați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în urma măsurii dispuse de către instanță.

În momentul de față, cercetările sunt în continuă desfășurare sub stricta coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând să se impună o soluție legală pentru concluzionarea acestei anchete.