Mai exact, jandarmii din Brașov au fost surpinsi cum se distrau în fața sediului, cu alcool și muzica la maximum.

Unii sunt îmbrăcați civil, alții poartă uniforma de jandarm, nu și masca de protecție, conform regulilor impuse de pandemie.

Brașov. Petrecere dată de jandami, în pandemie

Unele imagini surprinse de camerele de supraveghere arată că, jandarmii de la „Burebista” Brașov devin atât de apropiați, încă se pupă și se îmbrățisează.

Evident, nu e loc de mască de protecție obligatoriu, pentru un asemenea gest. Deși jandarmii sunt cei care au atribuții în sancționarea celor încalcă regulile de protejare împotriva Covid, cei din Brașov au uitat cu totul de ei.

Ce transmit superiorii lor

Superiorii Grupării Mobile de Jandarmi Brașov au spus că sunt surprinși de petrecerea ilegală și vor face verificări suplimentare.

„ În jurul orei 23:00, la ieşirea din misiune, efective din cadrul unei subunităţi mobile, pe fondul trecerii în rezervă a şefului ierarhic, i-au adus acestuia mulţumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamaţii şi urări. În ce priveşte atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecţie individuală, la nivelul unităţii noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt şi pentru a se lua măsurile legale care se impun. (…) Imaginile apărute au contribuit la finalizarea într-un timp scurt a cercetărilor şi luarea măsurilor care se impun”, a precizat  purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Braşov, Mihai Preda.

Ce înseamnă petrecerea în pandemie

Potrivit statului jandarmilor, aceștia pot fi sancționați disciplinar, iar cea mai gravă formă de sancțiune este retrogradarea.

Totodată, abaterea disciplinară nu poate fi înlocuită cu cea penală.

Jandarmii petrecăreți pot fi trași la răspundere penală, pentru zădărnicirea bolilor.

Aceasta este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la doi ani. În unele cazuri, se poate da amendă.