Acesta va arăta șoferului prin semnalele audio-video distanța față de alt autovehicul și îl va atenționa, dacă există risc de coliziune frontală.

Totodată, va transmite atenționări și pentru pietoni, bicicliști, astfel încât riscul de accidente să fie limitat la maximum.

Brașovul este primul județ din țară care introduce un astfel de sistem pe un autobuz electric.

Se urmărește digitalizarea transportului public

Oficialii județului Brașov vor să digitalizeze tot transportul public în comun, chiar din prima lună a anului viitor.

Mai exact, sunt în faza de studiu pentru implementarea unui sistem de ticketing(cumpărare bilete) care să integreze transportul rutier metropolitan și intra-județean.

Allen Coliban, primarul orașului Brașov, menționează că nu pot fi neglijate traseele cu potențial turistic, astfel, se impune introducerea unor curse de weekend pe rutele Zărnești, Vama Buzăului, Țara Făgărașului.

Pe lista de obiective a celor două instituții se mai află operaționalizarea aeroportului Brașov-Ghimbav, viitorul tren metropolitan, creșterea ariei de acoperire a operatorului RATBV în zona metropolitană, înființarea unei  Asociații de Dezvoltare Intercomunitară(ADI) de transport în Țara Făgărașului.

De asemenea, pe lista de obiective a autorităților brașovene se află dezvoltarea unei aplicații care să cuprindă toate traseele și toți operatorii de transport.

Stațiile pentru mijloacele de transport sunt în vizor pentru modernizare. Focusul va fi pe detalierea traseului și a timpului de așteptare pentru călători.

Într-o eră a autovehiculelor, în care transportul în comun nu pare prima opțiune a cetățenilor, digitalizarea acestuia poate crește sansele să crească numărul călătorilor și, implicit, să scadă gradul de poluare al marilor orașe.