Aceasta se va desfășura în Piața Sfatului din Brașov. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Flavia Boghiu.

„În urma discuției pe care am avut-o cu domnul prefect și cu domnul părinte protopop, am căutat soluții pentru desfășurarea slujbei de Înviere în cele mai bune condiții în municipiul Brașov. Cea mai importantă dintre decizii a fost aceea de a organiza slujba de Înviere în Piața Sfatului. De a monta o scenă pentru aceasta și de a crea puncte de distribuție a paștilor și a luminii în mai multe puncte din Piața Sfatului.  Astfel, nu se vor crea aglomerări de credincioși. Pe de altă parte, căutăm în această perioadă soluții pentru a putea desfășura slujba de Înviere în afara bisericilor și pentru celelalte 26 de biserici de pe raza municipiului.

Astfel de exemple ar putea fi biserica de la Micșunica, unde slujba s-ar putea desfășura în perimetrul parcării de la supermarketul din apropiere, și biserica din Avantgarden Bartolomeu, unde slujba ar putea avea loc în parcul din centrul cartierului“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, citată de știriletransilvaniei.ro

Brașov. Preoții și autoritățile au căzut de acord. Cum va avea loc Slujba de Înviere

În noaptea dinspre 1 spre 2 mai va fi ridicată carantina doar pentru a se merge la slujba de Înviere. Românii au fost avertizați să nu se abuzeze de această relaxare ocazională.

„În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai–2 mai 2021, în intervalul orar 20,00 – 5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”, se arată în Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile, în perioada 13 aprilie–12 mai 2021.

„Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a precizat Bode.

Anul trecut, de Paște, România s-a aflat în stare de urgență. Mulți dintre preoți s-au deplasat la locuințele oamenilor pentru a da Lumină.