Brașovul și Clujul au depășit Bucureștiul,  arată pretențiile proprietarilor care vor să vândă un apartament în inima Transilvaniei.

Astfel, suma solicitată l către vânzătorii de apartamente, indiferent de anul construcției s-a majorat cu 1,2% în aprilie, de la 1.379 de euro pe metru pătrat util, la 1.396 de euro pe metru pătrat util, notează profit.ro.

Brașov. Prețurile apartamentelor au explodat

Sursa precizată spune că este este o creștere  cu de 2% a prețurilor față de cele din luna februarie.  Apartamentele vechi au înregistrat o scădere  de 0,3% . De  la 1.257 la 1.253 de euro pe metru pătrat util. Ansamblurile rezidențiale au prețuri uriașe. Apartamentele din acestea au prețuri mai mari  cu 5,5% față de martie. Astfel,  se ajunge de la  1.306 la 1.378 de euro pe metru pătrat util.

Brașov și Cluj. Scump și vechi, și nou

Clujul se menține la extreme. Prețurile locuințelor se mențin ridicate, atât pentru apartamentele vechi, dar și pentru cele noi. O arată datele oficiale, dar și anunțurile proprietarilor de pe site-urile de profil.

Locuințele din blocurile vechi  au crescut cu 0,9%, de la 1.853 la 1.870 de euro pe metru pătrat, iar cele din ansamblurile noi, cu 0,7%, de la 1.924 la 1.937 de euro pe metru pătrat, relatează site-ul economic profit.ro

Ce e vechi nu e ieftin

Recent, au apărut anunțuri uluitoare. O casă -conac se vinde cu 930 000 de euro, iar o casă în paragină ajunge chiar și la 540 000 de euro. Experții imobiliari spun că, de data aceasta, în preț nu este inclusă zona imobilelor, ci arhitectura lor.

Vă oferim, in exclusivitate, o proprietate unica si superba, Casa tip Conac, construită in anii 1900, situată in Cluj-Napoca, zona centrală, str.E.Racovita 55 , la 5 min de Centrul oraşului si la 2 min de Parcul Cetăţuia”, este unul dintre anunțurile postate pe site-urile de imobiliare, precizează clujcapitala.ro.

La acest moment, românii care vor să-și cumpere o casă, pot accesa programul Noua Casă, implementat de Guvern. Zilnic,  în medie,  200 de români depun astfel de cereri.

Cei care vor să-și cumpere o locuință prin acest program trebuie să îndeplinească unele condiții.

Fondurile de garantare sunt  acordate persoanelor fizice, angajate . Printre obligațiile esențiale pe care le au se numără: să nu dețină locuințe sau terenuri la momentul acordării creditului.