În vederea vaccinării împotriva COVID-19 , primăria Braşov pune la dispoziţia persoanelor greu deplasabile două microbuze echipate corespunzător.

Flaviu Boghiu, viceprimarul Brașov a precizat, joi, că începând de săptămâna viitoare cele câteva sute de persoane greu deplasabile și fără aparținători vor fi programate pentru imunizare.

Direcția de Asistență Socială a Primăriei va sprijini persoanele să se programeze pe platforma de vaccinare și să fie transportate la centrele unde aparțin.

Epuizarea dozelor de vaccinare

Boghiu a mai declarat că toate dozele repartizate centrelor de vaccinare au fost epuizate de la debutul celei de-a doua etape de vaccinare.

Directorul Direcției de Asistență Socială Brașov, Monica Chelban, a precizat că 500 de persoane urmează să primească sprijin în vederea vaccinării. De asemenea, li se adaugă persoanele care nu figurează în evidențele instituției.

Directorul DAS a mai menționat că reprezentanții instituției vor face programările pentru vaccinare cu ajutorul medicilor de familie sau a aparținătorilor.

Etapa a doua de vaccinare

Un număr de 54 de persoane dintre beneficiari din căminul de bătrâni aflat în subordinea DAS au fost vaccinați. Restul nu s-au imunizat datorită afecțiunilor de care suferă sau pur și simplu au refuzat să se vaccineze.

Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Brașov au au făcut campanie de informare privind vaccinarea pentru aproximativ 1.500 de persoane.

Vaccinarea persoanelor în vârstă s-a efectuat cu ajutorul echipelor mobile. Echipava efectua, de asemenea, vaccinarea la centrul pentru persoanele fără adăpost în subordinea Primăriei.

Miercuri, 20 ianurie, au fost vaccinate 38.338 de persoane cu doze de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech. De la debutul vaccinării în România, ce a început pe 27 decembrie 2020 s-au administrat 308.384 de doze, la un număr de 302.570 de persoane.

În cea de-a doua etapă de vaccinare intră populația cu grad ridicat de risc.  Aici intră adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă. De asemenea, în a doua etapă vor fi vaccinați   și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie.