Acesta va funcționa la sediul Centrului de Afaceri, Transfer Tehnologic și Inovare(CATTIA).

În cadrul centrului, vor fi cinci cabinete medicale, menționează Agerpres.

De luni, 18 ianuarie, vor deveni operaționale și celelalte trei centre din municipiul Braşov.

Acestea vor fi amenajate la Căminul pentru persoane Vârstnice, la  Sala Sporturilor și la fostul cinematograf Popular.

 Primarii nu știu cine va plăti personalul medical-Brașov deschide primul centru de vaccinare anti- Covid

Pregătirile pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid sunt în toi, dar haosul privind plata personalului medical continuă.

La acest moment, încă nu s-a stabilit,  cine îi va plăti pe medici.

„În aceste momente se stabileşte dacă sarcina privind personalul care va lucra în centre este a primăriilor sau acest personal va fi asigurat de la nivel central, cel puţin plata lui.

Căutăm să integrăm în operaţiunea de vaccinare personalul de la cabinetele medicale şcolare.   Apoi, în funcţie de decizia care se ia la nivelul Guvernului, să vedem de unde vom lua restul de resurse umane”, a declarat, viceprimarul Flavia Boghiu, relatează Agerpres.

AMR a cerut ministrului Voiculescu să intervină

Asociația Municipiillor din România(AMR) a cerut ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să intervină de urgență pentru plata personalului medical de la centrele de vaccinare.

„Solicităm Ministerului Sănătății asigurarea resursei financiare aferente pentru organizarea, dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare”,  au transmis primarii din țară.

Reprezentanții Asociației Municipiilor din România atrag atenția că bugetele locale vor fi aprobate abia în primăvara, iar până atunci se desfășoară a doua fază a campaniei de vaccinare.

Programările pentru a doua etapă a campaniei de imunizare anti Covid se fac vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 15.00.  Se poate apela medicul de familie sau prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login

În această etapă sunt incluse persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii cu publicul.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a anunțat că se va vaccina, vineri, 15 ianuarie.