La Brașov, copiii vor putea face orele de sport în aer liber.  Vor fi încurajați să practice mai multe sporturi în parcuri. Coliban spune că bugetul local va susține infrastructura pentru ca elevii să se antreneze. Și pentru că sportul înseamnă competiție, se vor organiza întreceri locale sub denumirea Brașoniada.

În privința școlilor, în aceste zile încheiem un proces pe care îl derulăm alături de Inspectoratul Școlar Județean, acela de a deschide curțile școlilor pentru practicarea activităților sportive. Este foarte important să facem acest lucru în deplină siguranță.   Să ne asigurăm că avem o modalitate de a controla și a evita incidentele, iar pentru asta am avut multă deschidere din partea inspectoratului școlar. Urmează să venim, în primă fază, cu un proiect pilot. Cu o selecție a școlilor din Brașov care vor fi deschise în lunile următoare”, a declarat Allen Coliban, citat de brașov.net

 Brașov. Sport după modelul american

Coliban susține că se poateprelua modelul american, astfel încât părinții copiilor să devină antrenori pentru copii, iar implicarea acestora poate contribui masiv atât la educația celor mici, cât și la imaginea Brașovului în țară.

Clubul Sportiv Corona Brașov a primit  18, 2 milioane de lei

Potrivit proiectului de buget, Coliban s-a orientat pentru susținerea echipelor de juniori de la Corona Brașov. Clubul Sportiv a primit din bugetul local suma de 18,2 milioane de lei.

La sfârșitul anului trecut, când a fost elaborată și strategia sportivă a orașului, Coliban a afirmat că vrea sport după modelul american. Mai exact, părinții să se implice în susținerea echipelor sportivelor.

În cadrul Clubului Sportiv Municipal Corona Brașov se pot practica opt tipuri de sport: handbal, hochei, schi biatlon, patinaj artistic și patinaj viteză, polo, natație, scrimă și fotbal.

Brașovul stă bine la handbal feminin. Echipa evoluează în Divizia A și are în portofoliu două titluri de finalistă la Cupa României.