Brașov. În urma unei dezbateri publice ce s-a desfășurat în această săptămână, municipalitatea a decis modificarea ghidului de finanțare a proiectelor culturale.
Altfel spus, primăria Brașov a decis să majoreze cofinanțarea acordată unui proiect de la 75 % la 90 %. Totodată, categoriile de activități culturale care vor putea primi finanțări, după modelul Administrației Fondului Cultural Național, sunt artele vizuale, muzica, teatru, dans, artă digitală și noile media.
Pe lângă activitățile amintite mai sus se adaugă și educația culturală, patrimoniu cultural material, imaterial, promovarea culturii scrise și proiecte mari cu caracter repetitiv.
Brașov. Creșterea cofinanțării de la 70 % la 90% pentru proiecte
Municipalitatea a decis introducerea unei noi arii tematice, denumită ,,intervenția culturală”. Ea face referire la activarea zonelor urbane neutilizate în prezent și care au un viitor potențial pentru organizarea unor evenimente culturale.
Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, a precizat că dorința municipalității este ca măsurile luate în ultima perioadă să încurajeze aplicanții și să vină cu propuneri de proiecte.
Flavia Boghiu: Ne bucură interesul organizatorilor
„Prin intervenție culturală ne dorim să identificăm acele spații din oraș, spații care acum nu sunt folosite pentru asta, în care să se poată desfășura activități socio-culturale, evenimente sau alte acțiuni care să aducă viață în cartiere.
Ne bucură interesul pe care l-au manifestat organizatorii de evenimente și operatorii culturali pentru acest ghid. Ne dorim ca până la sfârșitul acestei luni să avem o discuție cu potențialii aplicanți, pentru a le oferi consiliere și a-i ajuta astfel să aplice la finanțarea nerambursabilă oferită prin intermediul acestui ghid“, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.
Amintim că în urma unei dezbateri publice ce s-a desfășurat în această săptămână, municipalitatea a decis creșterea cofinanțării proiectelor de la 70 % la 90 %. De asemenea, primăria a decis introducerea unei noi arii tematice, denumită ,,intervenția culturală”.
Ea face referire la activarea zonelor urbane neutilizate în prezent și care au un viitor potențial pentru organizarea unor evenimente culturale.