Din acest motiv, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri ( DRDP ) Braşov a anunţat că, în cursul zilei de marţi, vor continua să fie impuse restricţii de circulaţie în zona şantierului lotului Râşnov-Cristian, parte a Autostrăzii Bucureşti-Braşov, înainte de apropiata dare în folosinţă a acestui tronson de autostradă.

„Constructorul va finaliza în această perioadă lucrările de racordare din zona sensurilor giratorii care leagă autostrada de drumurile naţionale din zonă. Astfel, se va circula îngreunat pe DN73, în zona de la ieşirea din oraşul Râşnov spre Bran. Se vor realiza lucrări şi pe DN 73B, la ieşirea din localitatea Cristian spre Ghimbav. Lucrările constau în aşternerea ultimelor straturi de asfalt şi necesită închiderea alternativă a câte unui sens de circulaţie. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată într-un comunicat al DRDP Braşov.

Tronsonul dintre Râșnov și Cristian are o lungime totală de 10 kilometri și va funcționa ca o centură a orașului Râșnov pentru că lotul de autostradă începe din Drumul Național 73 și se termină în același Drum Național, fără a avea conexiune cu un alt tronson de autostradă. O legătură la viitoarea autostradă de pe Valea Prahovei nu poate fi realizată mai devreme de 5-6 ani, în prezent fiind în licitație actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru secțiunea Ploiești – Comarnic- Brașov.
Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei.

Autostrăzi în România. Ministrul Transporturilor a anunțat noi proiecte

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că, pentru 2021, au fost semnate contracte de proiectare şi execuţie pentru încă 250 de kilometri de autostradă. „Anul viitor avem toate şansele ca în România să se lucreze pe aproximativ 250-300 de kilometri de autostrăzi, drum expres şi variante ocolitoare.

Am dat în trafic cei 23 de kilometri de pe autostrada Lugoj-Deva, lotul 3, am dat în trafic 25 de km din autostrada Transilvania şi până la sfârşitul anului ne propunem să finalizăm tronsonul 1 din autostrada Sebeş-Turda, să finalizăm sectorul de autostradă dintre Râşnov şi Cristian şi varianta de ocolire Bacău, 17 kilometri în regim de autostradă. Acestea sunt obiectivele până la sfârşitul anului”, a anunțat  ministrul Transporturilor, în cadrul unei conferințe