Ne-am străduit ca în acest an să creăm o sărbătoare din trecerea în anul nou, chiar dacă ne aflăm în continuare sub restricții de circulație și interacțiune fizică.

Vă invităm să urmăriți spectacolul de artificii pe care l-am pregătit de la geamurile și balcoanele caselor voastre.

Să avem un an nou în care reușim să combatem pandemia pentru ca Revelionul următor să îl putem petrece din nou în grupuri mari de prieteni, fără nicio teamă că ne îmbolnăvim sau că îi îmbolnăvim pe alții, a transmis Allen Coliban, edilul Brașovului.

Anul acesta, nici Târgul de Crăciun nu s-a mai organizat ca în anii precedenți, a fost nevoie de limitări, astfel încât să se evite aglomerația. Numărul de căsuțe amenajate în centrul orașului a fost redus, iar accentul a fost pus pe promovarea meșteșugarilor locali.

Autoritățile locale speră ca activitatea, viața tuturor să revină la normal, după ce populația va fi vaccinată anti-Covid-19.

În județul Brașov sunt amenajate 27 de centre de vaccinare contra COVID-19 și are alocate peste  120 000 de doze, urmare a deciziilor luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Fiecare centru are un medic și trei asistente, iar vaccinarea se va putea face pe bază de programare.

Vaccinurile pentru județele Brașov, Covasna, Harghita, Alba, Mureș și Sibiu vor fi depozitate la  Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov.

Până la acest moment, nu au fost raportate evenimente deosebite privind prima etapă a vaccinării.