Cu toate că la începutul acestei luni târgul cu produse de Crăciun nu era în agenda autorităților brașovene, iată că acesta a fost organizat în cele din urmă, astfel că, în Piața Sfatului au fost amenajate 20 de căsuțe care sunt puse la dispoziția meșteșugarilor și producătorilor locali de municipalitate.

Cu toate acestea însă, pentru asigurarea distanțării fizice impusă de pandemie, capacitatea târgului a fost redusă la jumătate, comparativ cu sezoanele anterioare.

În vederea prevenirii problemelor cauzate de coronavirus, înaintea deschiderii târgului, viceprimarul Flavia Boghiu a reamintit importanța respectării regulilor în vigoare cu privire la desfășurarea activităților programate.

„Avem montate gardurile de protecție, am luat toate măsurile care s-au impus, căsuțele au montate paravanele de Plexiglas. Crăciunuri vom mai avea. Trebuie să încercăm să ne adaptăm acestei situații, să fim, fiecare dintre noi, responsabili, să respectăm regulile.

Am crescut și numărul de echipaje ale organelor de ordine publică, iar acestea vor avertiza, vor sancționa și, dacă este nevoie, vor închide activitatea din Piața Sfatului, în cazul în care constată că nu se respectă măsurile impuse.

Credem că dacă atât cetățenii, cât și comercianții, înțeleg care este responsabilitatea noastră, a fiecărui cetățean, legată de felul în care alegem să nu ne dăm masca jos, și să respectăm regulile, activitatea de acolo nu va pune probleme legate de limitarea pericolului de răspândire a coronavirusului“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Participanții principali la târgul de față vor fi în primul rând producătorii și meșteșugarii care dețin sediul social sau punctul de lucru în județul Brașov, care se ocupă de comercializarea produselor proprii și care acceptă plata prin intermediul cardului.

Conform regulamentului, agenții economici au obligativitatea de a respecta programul de funcționare, respectiv, 10:00 – 21:00, iar între orele 14:00 – 20:00 aceștia trebuie să fie în permanență prezenți în spațiul alocat.

Printre produsele comercializate de către meșteșugari amintim articolele nealimentare de cerere curentă și produse alimentare ambalate corespunzător.

Accestul la târg târg se va realiza din zona intrării la Muzeul de Istorie.