Brașov. Primarul din Săcele a declarat război celor care aruncă gunoaiele în spațiile verzi.

Poliția Locală și Garda Națională de Mediu va colabora cu Primăria Săcele pentru intensificarea controalelor și depistarea celor care aruncă deșeuri în natură.

Mai mult decât atât, primarul a mai precizat că cei care vor fi prinși în flagrant vor rămâne fără mașină.

De la sfârșitul anului trecut și până acum s-au acordat 250 de amenzi la Săcele, pentru depozitarea ilegală a deșeurilor. Valoarea amenzilor a fost între 1.500 și 2.000 de lei.

Brașov. Sancțiuni draconice pentru cei ce nu respectă mediul înconjurător

„Periodic, derulăm și acțiuni de ecologizare, iar costurile sunt destul de mari. Din păcate, vinerea facem curat, iar până luni reapar gunoaiele. De exemplu, recent, am avut o astfel de acțiune în Turcheș, la fostul CAP (Cooperativa Agricolă de Producție, înainte de anul 1989). De acolo am ridicat câteva zeci de camioane de deșeuri, unele fiind acolo de mulți ani”, a declarat Virgil Popa, relatează brasovmetropolitan.ro.

Datorită numărului redus de contracte de salubritate încheiate între gospodării și Săcele a dus la o ,,invazie” a gunoaielor.

În zona Gârcini, unde oamenii au o situație financiară precară, s-a luat decizia de amplasare a unor containere pentru a-i încuraja pe oameni să nu mai arunce gunoaiele la marginea drumului sau pe malul apei.

„În ultimele două săptămâni au fost încheiate 30 de contracte și campania pe care am început-o acum va continua. O modalitate prin care oamenii pot fi determinați să contracteze astfel de servicii utilitare este ca atunci când au nevoie de acte de la primărie, să prezinte dovada încheierii contractelor și a achitării facturilor.

Cred că a venit momentul să punem lucrurile în ordine și în cartierul Gârcini. Ca și administrație nu ne dorim să-i mai lăsăm în urmă pe cei din Gârcini, iar prin Asociația GAL Gârcini se vor face o serie de investiții. Vom face toate demersurile ca aceștia să plătească taxe și impozite locale, să plătească utilitățile și să își facă contract de salubritate”, a încheiat Virgil Popa.