Astfel, Direcția de Sănătate de Publică Brașov a solicitat carantinarea de urgență a localității, având în vedere creșterea alarmantă a cazurilor de Covid.

Prefectura Brașov a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență pentru noi restricții.

Oficialii județului spun că, în ciuda tuturor eforturilor, oamenii refuză testarea, nu cred în existența virusului. Medicii de familie au primit teste și sunt la dispoziția lor, însă, localnicii nici nu vor să audă.

Brașov.  Scandal uriaș la Comana. Se cere carantina

Având în vedere că localnicii din Comana nu vor să coopereze, iar riscul de infectare este ridicat, Prefectura Brașov a solicitat carantinarea acestei comune

Având în vedere rezultatul analizei, din care a reieşit că riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, DSP Braşov a transmis, după terminarea şedinţei, către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile propunerea de instituire a carantinei zonale în unitatea administrativ-teritorială Comana”, transmite Prefectura Brașov.

Comuna Comana are 3151 de locuitori, iar incidența cazurilor de Covid a ajuns la 8,57 /mia de locuitori.

În județul Brașov, incidența cazurilor de Covid din ultimele 14 zile este de 4,98 la mia de locuitori.

Informațiile contradictorii din ultima perioadă, de la persoane mai mult sau mai puțin avizate, care se exprimă cu privire la existența virusului, eficiența oxigenului și a vaccinului, fac mai multe victime, spun medicii de la ATI.

Unii dintre ei au ajuns să se roage de pacineții cu forme grave de Covid să primească oxigen.

“Am ajuns la situaţii în care(…) „Nu mă omorâţi! Nu am nevoie eu de aşa ceva” şi diferite motive pentru care refuză aceste tratamente. Bineînţeles, noi nu suntem agresivi cu ei, ci îi lăsăm să-şi dea seama singuri că fără aceste tratamente viaţa lor este în pericol.”, a declarat Bereș Zolt, medic UPU-SMURD Bihor, pentru TVR.

Pentru luarea unei decizii personale privind vaccinarea Covid, autoritățile recomandă informarea doar din surse sigure, oficiale.