În urma obținerii acordului Grupului de suport tehnic pentru asistență medicală de urgență în caz de epimedii , CLSU a aprobat propunerea viceprimarului.

Primăria Brașov a anunțat că începând de miercuri, 9 decembrie, cele 8 creșe din oraș vor putea să-și primească, din nou, copiii. Programul creșelor e de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00. Înainte de redeschiderea creșelor s-a dezinfectat și curățat în spațiile interioare pentru începerea activității.

Angajații care își desfășoară activitatea în creșe au fost testați prin utilizarea testelor rapide antigen. Reprezentanții Primăriei Brașov au declarat că nimeni din cei 194 de angajați din cele 8 creșe nu a fost testat pozitiv. După reluarea activităților în creșe, în cazul în care vor fi angajați care sunt suspectați cu COVID-19, aceștia vor trebui să se izoleze și să facă testul antigen. Pe toată perioada activității în creșe, angajații sunt obligați să poartă mască de protecție.

La cele 8 creșe din Brașov au un număr total de 805 locuri, dar datorită noului coronavirus, creșele vor funcționa la jumătate din capacitate unde se vor întoarce 514 copii înregistrați la 27 octombrie.

Pe 7 noiembrie, Raed Arafat, a declarat într-un comunicat oficial că creșele și after-school-urile rămân deschise. Întrebat de către jurnaliști care este motivul pentru care vor rămâne deschise, Raed Arafat a precizat că este greu pentru părinții care muncesc, iar telemunca va scădea activitatea creșelor.

Conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe o perioadă de 30 de zile, portul măștii a devenit obligatoriu pe întreg teritoriul României, magazinele se închid la 21.00, petrecerile au fost interzise, deplasarea în intervalul orar 23.00-05.00 este interzis, cu anumite excepții în baza unor documente justificative. Prin ordin al Ministerului Educației, elevii și studenții au trecut în online, școlile și universitățile fiind închise. S-a interzis, de asemenea, funcționarea piețelor și târgurilor ce urmau să aibă loc cu ocazia sărbătorilor de iarnă.