Procurorii DNA Brașov  îl acuză că s-a folosit de funcția lui, cea de șef al Biroului Operațiuni Speciale, pentru a-i avertiza pe cei care erau deja suspecți în alte dosare penale.

Astfel, este acuzat de dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență.

Brașov. Polițistul Emanoil Mirică, trimis în judecată. Cum îi avertiza pe inculpați

În fapt, șeful de la Operațiuni Speciale, care știa tot ce mișcă în dosarele de corupție care vizau spitalul din Brașov, îi avertiza pe suspecți cum să se ferească.

Procurorii s-au sesizat și din partner de lucru l-au transformat în inculpat.

Evident, faptele penale nu le-a comis voluntar, ci pentru beneficii personale. A obținut de la alimente până la consultanții stomatologice, spune DNA.

 Astfel, polițistul Emanoil Mirică  a aflat cu exactitate aspectele cercetate şi persoanele vizate de anchetă. A    comunicat aceste informaţii unui om de afaceri, îngreunând urmărirea penală care se desfăşura în cauza. Pentru a conferi o anumită greutate celor transmise, ofiţerul de poliţie i-ar fi pus la dispoziţie omului de afaceri un înscris ce conţinea un rezumat fidel al unei încheieri de şedinţă, în care erau prezentate informaţiile de mai sus.

 Brașov. A picat pe interceptări

Urmarea imediată a constat în faptul că omul de afaceri i-ar fi comunicat inculpatului Popa Marius Cristian, la data faptelor consilier local în municipiul Săcele. Astfel, a determinat  persoanele cercetate să îşi schimbe modalitatea de comunicare şi să sporească măsurile de precauţie. Pentru aceste „servicii”, dar şi în schimbul promisiunii de a-şi folosi influenţa pe care a pretins că o are pe lângă ofiţeri de poliţie şi procurori din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Braşov, pentru a afla mai multe detalii despre mersul anchetei şi pentru a influenţa cursul acesteia în direcţia unei soluţii de clasare, inculpatul Mirică Emanoil ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite (bani, produse alimentare şi intervenţii stomatologice, menționează DNA.