Senatorul Marius Duncă, președintele PSD Brașov, a declarat că cei de la guvernare au uitat cu desăvârșire să finanțeze spitalele din oraș. El susține că punerea pe ultimele locuri privind finanțarea este o rușine.

„În loc să aducă bani pentru judeţ, liberalii îi sifonează prin membrii de partid care au ajuns în spatele gratiilor din cauza ilegalităţilor făcute în spitalele braşovene. Unităţile spitaliceşti din judeţul nostru nu primesc finanţare. În schimb suntem campioni la acte de corupţie”, a declarat Dunca într-un comunicat astăzi, informează Agerpres.

Brașov. Spitalele vor primi mai puțini bani

Dunca e revoltat de faptul că 146 de milioane de lei vor merge în contracte de finanțare pentru 9 spitale și un centru social. Din nefericire, niciunul nu se află în Brașov. Banii vor veni de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare.

„Cum este posibil ca alte spitale din ţară să primească fonduri, iar la Braşov nu avem parte decât de promisiuni neonorate? S-au semnat contracte de finanţare cu unităţi spitaliceşti din Bucureşti, Medgidia, Caracal. De asemenea, Miercurea Ciuc, Rovinari, Oradea, Târgu Secuiesc, Hârlău.

Când va veni şi rândul Braşovului? Cei de la guvernare au uitat de judeţul nostru. Ce fac, însă, parlamentarii braşoveni de la PNL-USR? Au uitat că au fost trimişi de cetăţenii Braşovului să le reprezinte interesele? De ce nu fac nimic pentru sistemul de sănătate braşovean? Nici de Spitalul Regional nu se mai aude nimic”, a răbufnit președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

Senatorul dă vina pe cei de la coaliția de guvernare, iar această decizie a fost una intenționată și o mișcare politică ce va afecta în mod direct cetățenii.

„Brașovul a fost uitat de coaliţia PNL-USR-PLUS-UDMR. Nu a alocat fonduri pentru ca braşovenii să aibă parte de servicii medicale de calitate”, în timp ce, „în timpul guvernării PSD, s-au investit milioane de euro”, a conchis Marius Dunca.