Senatul Universității Transilvania din Brașov a decis astăzi revenirea activităților didactice la scenariul hibrid, începând cu al doilea semestru universitar

La propunerea Consiliului de Administrație, Senatul Universității Transilvania din Brașov a decis astăzi revenirea activităților didactice la scenariul hibrid, începând cu al doilea semestru. Mai exact, cursurile se vor desfășura online, iar seminarele, laboratoarele și lucrările practice se vor desfășura fizic, la facultate. Astfel, începând cu 22 februarie studenții brașoveni vor reveni în bănci la o parte din activități.

Momentul este unul notabil. La universitatea brașoveană, din 28 octombrie 2020, toate activitățile didactice ale Universității s-au derulat exclusiv online. De altfel, chiar și sesiunea de examene, care a început în 16 ianuarie, se desfășoară tot în regim online. Excepție fac examenele de la unele discipline ale Facultății de Muzică și de Medicină. Acolo unele examene sunt susținute în prezența unui student și a cadrului didactic examinator.

Începând cu 19 februarie studenții Universității Transilvania din Brașov vor intra în vacanță. Studenții vor începe al doilea semestrul în 22 februarie, în scenariul hibrid.

Începând cu 19 februarie studenții Universității Transilvania din Brașov vor intra în vacanță. Studenții vor începe al doilea semestrul în 22 februarie, în scenariul hibrid. Hotărârea este valabilă indiferent de contextul epidemiologic din oraș sau din țară. De asemnea, căminele Universității Transilvania din Brașov se vor deschide pentru toți cei cazați aici la începutul anului universitar.

Studenții vor trebui să respecte însă în continuare măsurile de protecție împotriva COVID-19. Atât în cămine, cât și în sălile de seminar, studenții vor avea în continuare obligația să respecte normele de protecție impuse de autorități și de conducerea Universității. În prezent, la Universitatea Transilvania din Brașov învață peste 20.000 de studenți, la mai multe niveluri de studiu: licență, masterat și doctorat.

Măsura senatului universității brașovene nu este solitară în mediul universitar românesc. Mai multe universități transilvănene au decis reluarea cursurilor și susținerea examenelor în varianta sistemului hibrid, avându-se în vedere scăderea ratei incidenței infecției de coronavirus în plan regional sau urban. Hotărârile sunt un pas important către normalitate. Studenții, de asemenea, sunt încântați de noile vești și speră că astfel vor putea achiziționa noi cunoștințe mult mai ușor.