În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 26.05. – 24.07.2020, o persoană necunoscută, prin folosirea unei identități false,  ar fi înșelat trei persoane. Respectiva persoană susținea că este reprezentantul unor societăți comerciale. Acestea aveau ca obiect de activitate transportarea de vehicule din străinătate pe teritoriul României. Escrocul și-a convins victimele că le poate aduce mașini din străinătate la prețuri foarte bune.

Nu la multă vreme victimele care i-au căzut în plasă îi plăteau un avans. Bărbatul le dădea și chitanțe și emitea facturi false. În scurtă vreme își incasa sumele de bani ca avans și dispărea. Escrocații își așteptau cu răbdare autoturismul promis care nu mai apărea niciodată. După o vreme s-au adresat poliției. Suma escrocată a fost de 3900 de lei în total

După descrierea bărbatului care și-a înșelat „clienții” polițiștii au identificat un posibil suspect. După primirea mandatului de percheziție, poliția i-a făcut acestuia o vizită. Este vorba de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Argeș. În urma percheziției efectuate polițiștii din cadrul Secției 3 au au descoperit și ridicat mai multe bunuri și acte.

Ce s-a întâmplat cu tânărul care a înșelat trei persoane

Polițiștii au fost însoțiți de colegii lor de la Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de aducere astfel că suspectul a fost dus la secție pentru continuarea cercetărilor. Totodată, pe parcursul anchetei, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză ar fi autorul a numeroase astfel de fapte pe raza mai multor județe.

În baza dovezilor, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. La data de 26 ianuarie 2021 instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Între timp cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat de parchetul Brașov.  Procurorii vor propune soluția legală la finalizarea cercetărilor.

Poliția recomandă atenție la astfel de propuneri deoarece escrocii profită de cele mai mici scăpări ale victimelor.