Consilierii locali s-au consultat cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și cei ai Instituției Prefectului.

Decizia a fost luată, după ce cifrele au arătat o scădere a celor infectați cu Covid-19.

Astfel, evenimentul mult așteptat de brașoveni va fi posibil în mod real, nu virtual, cum se anunțase inițial.

Organizatorii vor trebui, însă, să respecte anumite măsuri pentru a nu crea neplăceri ulterioare. Numărul căsuțelor amenajate în Piața Sfatului va fi redus la jumătate față de anii trecuți, respectiv 20, iar amplasarea acestora va începe
cât mai curând.

De asemenea, masca de protecție va fi obligatorie, precum și distanța minimă de 2 metri între participanți.

Comercianții, expozanții au obligația de a monta bariere de protecție între ei și clienți și să asigure clienților dezinfectant.

Totodată, pentru a se evita aglomerația, nu se va mai servi mâncare sau vin fiert în aer liber.

Singurele lucruri care se pot vinde sunt produsele ambalate, care scad riscul de contaminare, au explicat oficialii Primăriei Brașov.

Solicitările comercianților se pot primi până la data de 14 decembrie, iar rezultatele selecției se vor face publice în ziua următoare.

O tradiție menținută

Organizarea Târgului de Crăciun la Brașov este o tradiție păstrată, care ajută promovarea comercianților locali, turismul autohton.

Alături de Târgul de la Sibiu, Cluj, Oradea se încadrează printre cele mai reușite evenimente din țară.

Primele târguri de Crăciun au fost organizate în Franța, încă din 1570, moment în care meșteșugarii, cofetarii s-au făcut cunoscuți. Cu timpul, acestea au evoluat, s-au extins și au devenit locația preferată pentru Sărbătorile de Iarnă.

Obiceiurile de Crăciun se mențin cu sfințenie la Brașov. Mai mult decât atât, influențele geografice au generat tradiții unice, așa cum este colindatul cu ursul, lucru care se mai practică în zilele noastre.

În comuna Dumbrăvița, oamenii sunt atât de răbdători, încât așteaptă ziua de Crăciun pentru a împodobi bradul, nu o fac mai devreme de 25 decembrie. Sărbătoarea de la Rupea, cândva cunoscută drept „Balul de la Rupea ”, se
menține și astăzi. Aici colindele încep de pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, după ce tinerii merg în grup la biserică.

Chiar dacă va fi diferit față de anii trecuți din punct de vedere al organizării evenimentelor, Crăciunul acesta poate fi privit ca o reîntoarcere la adevărata însemnătate, un moment de încărcătură spirituală.