Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunțat și în ce condiții se poate face accesul cu telecabina. Alături de reprezentanții de la Ministerul de Sănătate a hotărât că o telecabină va primi maximum 10 persoane, nu 20, așa cum era înainte de pandemie.

Schi cu masca pe față

Sezonul de schi de anul acesta va fi posibil cu respectarea unor măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului Covid 19. Mai precis, toată lumea va purta mască de protecție și va respecta distanțarea socială. Turiștii vor sta la doi metri depărtare față de persoana din fața lor.

Cei care vor să învețe să schieze vor trebui să se adapteze, de asemenea, noilor reguli. Cursurile se vor ține individual sau pentru membrii din aceeasi familie.

Poiana Brașov are cele mai multe pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate.

Spre exemplu, cea mai frecventată este pârtia Drumul Roșu, cu o lungime de 5,8 kilometri. Este urmată de pârtia Lupului, cu o lungime de aprocimativ 3 kilometri. Pentru începători, este recomandată pârtia Bradul, cu o lungime de 0,50 kilometri.

Poiana Brașov, o perlă a turismului românesc

Poiana Brașov este cea mai cunoscută stațiune montană. Anual, este luată cu asalt de români, dar și de turiștii străini, seduși de peisajele pe care le oferă. Are nouă pârtii de schi, dar și multe terenuri de sport, locuri de agrement și pensiuni.

În 1951, stațiunea a găzduit primele competiții de iarnă internaționale pentru studenți, dar și astăzi este unul dintre locurile preferate ale tinerilor.

Potrivit unui studiu al Institului Național de Statistică, Brașovul primește peste un milion de turiști anual, fiind a doua destinație turistică din România, după București. Anul trecut, când pandemia de Coronavirus era o sintagmă necunoscută pentru noi, stațiunea Poiana Brașov raporta venituri din turism de peste 100 de milioane de lei.

Chiar dacă anul acesta sunt mai multe restricții de ordin sanitar, turiștii au posibilitatea să se bucure și de frumusețea orașului Brașov, situat la numai 14 kilometri depărtare de această stațiune montană. Vor putea admira luminițele și bradul de Crăciun, dar și clădirile medievale ale orașului.

Ca în toată țara, municipalitatea brașoveană a fost nevoită să anuleze toate evenimentele publice, dar spațiul virtual poate reda puțin din emoția Sărbătorilor de Iarnă, grație artiștilor care s-au adaptat și transmit pe internet prestațiile lor.