Apărărorii i-au semnalat că se încalcă dreptul la sănătate, iar riscul producerii unei tragedii de proporții, precum cea de la Piatra-Neamț sau Matei Balș este iminent.

Un raport prezentat de instituția mai sus amintită arată adevărata nepăsare a autorităților locale și centrale.

Chiar dacă pompierii au făcut controale amănunție și au dat termene precise de remediere a neconformităților, nimeni nu a mișcat un deget. Nici măcar nu au informat, dacă s-au remediat toate neregulile.

Brașov. Toate spitalele riscă să sară în aer

În perioada 18.11.2020- 18.12.2020 s-au făcut controale la toate spitalele din județul Brasov, iar cele mai mari probleme se înregistrează la Spitalul Județean de Urgență.

Buteliile de oxigen nu sunt depozitate corespunzător, nu sunt marcate corespunzător butelii goale, respectiv butelii pline, iluminatul aferent căilor pentru evacuare nu este funcțional în totalitate.

Deși reprezentanții spitalelor aveau obligația să prezinte în scris remedierile făcute, acest lucru s-a făcut parțial.

Avocatul Poporului a semnalat că nu se asigură stingătoare. De asemenea,  nu sunt mijloace tehnice sigure prin care să se ceară ajutorul în caz de urgență-de tipul sonerie.

Ministrul Vlad Voiculescu a primit scrisoarea de la apărătorii cetățenilor și a repetat același discurs: urmează reforma în sănătate.

Câți bani vrea să aloce Guvernul pentru Sănătate

Pe lângă riscul de incendii, spitalele din Brașov, la fel ca multe alte din țară, există și riscul prăbușirii. Clădirile sunt vechi, iar în cazul unui cutremur, pacienții ar putea sfârși printre ziduri.

Ministrul Vlad Voiculescu s-a arătat extrem de supărat din cauza bugetului alocat Sănătății. Inițial, a transmis că nu va vota bugetul pe anul în curs. A precizat că nu este suficient, în condițiile în care o parte considerabilă este transferată la CNAS.

Mai exact, anul acesta, Ministerului Sănătății îi este alocată suma de 17,5 miliarde de lei, iar 7 miliarde din această sumă vor merge către CAS.