Cei trei șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, dar aceștia nu au consumat alcool înainte de a se urca la volan. Oamenii legii au întocmit dosar penal și vor să afle cu exactitate de ce s-a produs accidentul.

Neatenția, principala cauză a producerii accidentelor rutiere

Un studiu realizat de Fatality Analysis Reporting System(FARS) arată că una dintre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere este neatenția, strarea de visare a șoferilor în timp ce conduc.

De asemenea, folosirea telefonului mobil la volan, conversațiile cu ceilalți pasageri, mâncatul și băutul în timpul condusului sunt fatale.

Cu toate acestea, nu pot fi trași la răspundere doar șoferii. Sunt foarte multe situații în care pietonii sunt la fel de neatenți, grăbiți ca și conducătorii auto și sfârșesc tragic pe carosabil.

Dacă ne raportăm și la analiza realizată de Organizația Națiunilor Unite(ONU), putem realiza cât de important e să fim atenți atunci când plecăm la drum, fie ca șofer, fie ca pieton.

Potrivit acesteia, la fiecare câteva secunde o persoană moare sau este rănită grav într-un accident rutier.

Ce putem face pentru  a preveni accidentele

Cu siguranță, nimeni nu dorește să fie victima unui accident rutier, iar pentru asta e nevoie să fie respectate câteva reguli recomandate și de polițiști.

În primul rând, nu ar trebui să conducem sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. De asemenea, dacă suntem obosiți, evităm să conducem.

Respectarea tuturor semnelor de circulație și adaptarea vitezei la condițiile meteo și de trafic fac diferența între a ajunge la destinație viu și a fi victima unui accident auto, trag un semnal de alarmă reprezentanții Poliției Rutiere.