Brașov. Un avocat cunoscut va fi prezentat în fața magistraților cu propunere de arest preventiv din cauza întreținerii relațiilor sexuale cu o minoră de 16 ani.

Identitatea avocatului nu a fost făcută publică, dar vocile susțin că este vorba despre un avocat foarte cunoscut în Brașov.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov au dispus reținerea lui pentru 24 de ore.

Brașov. Relații sexuale cu o minoră de 16 ani

Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, a precizat că bărbatul este cercetat pentru viol și agresiune sexuală. Avocatul  a fost arestat de autorități și prezentat instanţei de judecată cu propunere de arest preventiv.

Conform cercetărilor, bărbatul ar fi violat în repetate rânduri trei nepoți, în special o fată de 15 ani. Toate aceste lucruri s-au derulat din mai 2017 până în mai 2018.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a precizat transmis procuror Ramona Muscalu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov.

Avocatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de «act sexual cu un minor», prevăzută de art. 220 alin. 1 şi 3 lit. b) Cod penal constând în aceea că, în perioada decembrie 2020 – martie 2021, acesta a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 16 ani, abuzând de situaţia vădit vulnerabilă a acesteia. El a fost arestat pentru 24 pe data de 3 iunie, relatează bzb.ro.

Bărbatul este suspectat că ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră în vârstă de 16 ani.

Din primele cercetări, agresorul ar fi un cunoscut avocat din Brașov. Astăzi, 4 iunie, el va fi va fi prezentat în fața magistraților cu propunere de arest preventiv.

Polițiștii susțin că avocatul ar fi violat pe cei trei nepoți ai săi, în special pe tânăra de 15 ani. Toate acestea au avut loc în perioada mai 2017 și până în mai 2018.