Oficialii instituției susțin că nu a fost nevoie de tranchilizante. În prezent, animalul este în siguranță, la un fond cinegetic. De acum, ursul va avea suficient spațiu, astfel încât să nu aibă contact cu oamenii.

Din fericire, animalul nu a rănit pe nimeni, doar a băgat panica în turiști. Pe unul dintre ei, l-a urmărit insistent, dar bărbatul s-a ales doar cu o sperietură zdravană.

Într-un final, a scăpat după ce și-a aruncat rucsacul, pentru a-i distrage atenția animalului.

Brașov. Ursul care a alergat un schior, capturat

Pentru a preveni pericolul, autoritățile au transmis mesaje Ro-Alert.

„Gestionarul fondului de vânătoare – Regia Pădurilor Kronstadt – a demarat procedurile necesare obținerii acordului de relocare de la MMAP, care a fost emis cu celeritate. Operațiunea s-a derulat fără incidente și sub atenta supraveghere a Jandarmeriei Montane Brasov  specialiștii de la INCDS „Marin Drăcea” reușind să captureze exemplarul de trei ani fără să fie nevoie de tranchilizare”, au precizat reprezentanții ministerului de Mediu.

Brașov. Urșii, „turiști” populari

Oamenii din Brașov s-au obișnuit cu apariția urșilor pe pârtiile de schi. În anii trecuți, se plimbau nestingheriți, chiar și în centrul orașului.

De fiecare dată când își fac apariția, de cele mai multe ori intervin jandarmii montani.

Pe de altă parte, brașovenii și turiștii s-au obișnuit să folosească tehnici de apărare. În Zărnești, județul Brașov este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume.

Anual, atrage vizitele turiștilor din toate colțurile. Cei mai încântați sunt copiii. Singura interdicție este vizita de către minorii sub 5 ani.

Într-un concurs de promovare a turismului local, organizat pe rețeaua Tik Tok, Zărneștiul a atras cele mai multe vizualizări.