Inițiativa autorităților din Brașov are și un slogan care te face să te gândești, de fapt, la călătorii.

„Biletul spre normalitate la Business Class! Hai să vezi aeroportul, să te vaccinezi și să decolăm spre normalitate!”, este sloganul comun al Aeroportului Internațional Brașov și DSP.

Brașov. Cine se poate imuniza

Pentru a te vaccina în cadrul acestui maraton, nu este nevoie să ai programare. Tot ce trebuie să faci este să te prezinți cu mașina personală sau taxiul. Este de tipul drive-thru. Cu alte cuvinte, nici măcar nu este necesar să cobori din mașină.

„Biletul spre normalitate la Business Class! Primul Maraton de Vaccinare la Aeroport! „Hai să vezi aeroportul, să te vaccinezi și să decolăm spre normalitate!”. Sâmbătă și duminică, 22 și 23 mai, între orele 8:00 – 20:00, la Aeroportul Internațional Brașov va avea loc Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19. Maratonul de vaccinare va fi de tip drive-thru (fără părăsirea mașinilor personale). De asemenea, RAT Brașov va pune de dispoziție curse speciale, cu plecare din Gara Brașov, și va prelungi linia 28 pe traseul Livada Poștei – Aeroportul Internațional Brașov. Vino cu mașina personală sau cu un mijloc de transport al RAT Brașov!”, a transmis CNCAV, joi, 20 mai.

Câte persoane se vaccinează, de fapt, în România

Autoritățile speră să se vaccineze cât mai multe persoane, pentru ca vara să vină cu mai multe relaxări. Datele oficiale arată, însă, că cei mai mulți dintre români sunt în faza administrării dozelor de rapel(a doua doză), nu sunt persoane aflate la prima doză.

Conform Guvernului, 103.937 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România. Dintre acestea,  88.282 au fost imunizate cu Pfizer, 9.706 cu Moderna, 5.747 cu AstraZeneca și 202 cu Johnson&Johnson. De la debutul campaniei de vaccinare, 3.629.484 de persoane au fost inoculate cu unul dintre vaccinuri, 2.366.308 primind și rapelul. Președintele României anunța că targetul până la finalul lunii august este de 7 milioane de persoane imunizate.