Străzile au rămas acoperite de zăpadă, iar Primăria Brașov spune că nu are nicio vină, deoarece a anunțat timp firma care se ocupă de deszăpezire ce măsuri trebuie să ia.

Astfel, s-a ajuns la sancțiuni, pentru că a intervenit cu mare întârziere.

,,Din păcate, asfirma de deszăpezire nu și-a făcut treaba. Am constatat cu surprindere, la ora 7.30 dimineață,  că deszăpezirea nu a fost efectuată așa cum trebuia să fie făcută. De la ora 7.30 până la 10.30 am verificat personal pe teren, împreună cu Poliția națională Rutieră și Poliția Locală. Au fost artere impracticabile. Pe drumul de Poiană unul dintre utilaje s-a defectat. Situația nu este deloc una bună și aici este 100% vina prestatorului de servicii. La verificarea de la 7.30 erau doar douăzeci mașini care acționau cu lamă, acum (ora 11.00, n.n.) sunt 35 de utilaje care acționează. Într-adevăr, este o vreme aparte pentru această perioadă, însă ieri, noi, Primăria, am trimis notificare către firma de deszăpezire, care astăzi de dimineață, începând cu ora 4.00, trebuia să intervină cu toate utilajele”, a declarat Sebastian Rusu, viceprimar al Brașovului, pentru stiriletransilvaniei.ro

Brașovul, blocat în nămeți

Oficialii Primăriei Brașov au anunșat că s-a format un grup de lucru pentru această situație. În cel mai scurt timp se vor aplica sancțiuni, au anunțat aceștia.

Oamenii pot solicita intervenția utilajelor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495.

În cazul în care doleanțele nu sunt rezolvate, pot trimite mail la adresa salubrizare@brașovcity.ro

Avertizare de la Salvamont

La acest moment, nu sunt drumuri blocate pe raza județului Brașov, dar salvamontiștii avertizează că există riscul producerii de avalanșe în Masivul Făgăraș.

Astfel, sunt de evitat drumețiile montane.

„ Menționăm că încă există zăpada în strat destul de consistent de la altitudini de 1000m in zonele ferite expunerii solare (N-NV). Astfel, deplasarea poate fi mult îngreunată. Datorită variațiilor de temperatură nocturne/diurne, potecile(acolo unde au fost străbătute până la cabane 1500-1700m) pot prezenta suprafețe foarte alunecoase in special dimineață iar dupa amiaza o consistenta apoasă. Asigurați-vă că sunteți echipati corespunzător condițiilor prezente pe trasee” , a tranmis Salvamont Brașov.