De data aceasta, cercetarea vine din Bulgaria. Preparatele farmaceutice vor fi pe bază de anticorpi deviați din colostru de la animale.

Acestea vor fi aplicate oral, prin picături.

Cel care a făcut dezvăluirea plină de speranță este dr.docent Wolfgang Lupke.

“Pentru a combate această boală, sunt necesare nu numai măsuri preventive, ci şi tratamente eficiente. În prezent, în medicină lucrurile se concentrează la nivelul tratamentului simptomatic şi medical, dar nu sunt îndreptate împotriva virusului în sine, ci împotriva consecinţelor acestuia.

Coronavirus. Bulgaria va produce preparate anti- Covid

La baza studiilor din Bulgaria stau primele simptome ale infecției cu coronavirus.

Afectează căile respiratorii superioare.

“Această boală este specifică, deoarece afectează membranele mucoase ale aparatului respirator şi digestiv. Acest comportament este tipic coronavirusurilor – atacă celulele epiteliale ale membranelor mucoase, care sunt cruciale pentru organism. Când virusul infectează sistemul respirator, schimbul de oxigen este redus şi provoacă deficienţa acestuia, iar atunci când atacă celulele epiteliale ale mucoasei intestinale, provoacă diaree şi deshidratare. Virusul este extrem de agresiv şi afectează organismul într-o mare măsură. Împotriva sa, se acţionează cu anticorpi”, a susţinut dr.Lupke, pentru AFP.

Ce spune omul de știință despre vaccin

Despre vaccinul anti- Covid, omul de știință bulgar spune că persoanele imunizate nu sut expuse riscului de infectare.

Virusul poate intra în sistemul lor respirator şi se poate înmulţi. “Vaccinul ajută de fapt la construirea anticorpilor în sânge şi previne răspândirea virusului prin plămâni către alte organe, deoarece anticorpii îl neutralizează şi îl împiedică să pătrundă în alte celule pentru a se înmulţi. Toate acestea sugerează cu tărie că este imperativ ca societatea să continue să se protejeze de contactul cu agenţi patogeni şi să folosească posibilităţile imunităţii pasive”, a explicat conf. dr Lupke.

După ce vor fi gata, produsele vor fi avizate de Institutul de Microbiologie din Bulgaria în cel mai scurt timp.