Cu toate că autoritățile au repetat în nenumărate rânduri faptul că în perioada actuală grupurile mai mari de șase persoane sunt strict interzise, au existat totuși și bistrițeni care au ales să ignore legea, iar în consecință, acestea au fost sancționate contravențional.

Cum sezonul colindelor nu s-a incheiat încă, poate acest eveniment îi va pune pe oameni la locul lor și vor sta, fie „țintuiți” în case, fie se vor organiza în grupuri reduse de persoane.

Astfel, în data de 24.12.2020, jandarmii din Bistrița au dat nas în nas cu un număr de 8 cetățeni care au vrut din tot dinadinsul să iasă la colindat, mai mult ca sigur, în speranța de a face un ban.

Ei bine, în cazul în care aceștia au reușit totuși să strânga o oarecare sumă, aceasta va ajunge cel mai probabil la poliție întrucât colindătorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea măsurilor impuse pe timp de pandemie, cu frumușica sumă modestă de 500 de lei de căciulă.

„Cele 8 persoane au fost sancționate cu câte 500 de lei pentru constituirea unui grup pietonal mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii”, au transmis reprezentanții IJJ BN.

În continuare, jandarmii au mai avut parte și de un alt incident în care șapte persoane au ieșit la colindat după ora 23:00, fiind astfel amendate cu 1.500 de lei și patru avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor cu privire la restricțiile de liberă circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.

Nu în ultimul rând, tot în Ajunul Crăciunului, jandarmeria a mai împărțit amenzi în stânga și în dreapta și pentru nerespectarea măsurilor de distanțare fizică și protecția individuală.

În total, acțiunile acestora au cumulat 29 de sancțiuni, dintre care, 13 amenzi în valoare de 5.800 de lei și 16 avertismente scrise.

Mesajul autorităților este clar! Nerespectarea măsurilor de restricție pe timpul pandemiei de coronavirus va fi întotdeauna sancționată întrucât toleranța în aceste cazuri este 0.

Sursa foto: Facebook / Jandarmeria Bistrița